Yes!

Artikelnamn: Yes! - Därför köper vi det vi inte behöver
209 kr

Beskrivning

Vi köper, köper, köper. Varor, tjänster, livsstilar, drömmar, relationer - allt bjuds ut dygnet runt.

Förr var det produktionen som drev samhällsekonomin. Idag är det den privata konsumtionen. Den ska göra oss lyckligare, tror vi. Men de flesta undersökningar tyder på raka motsatsen. Och än värre - den eviga tillväxten driver oss mot en ekologisk katastrof.

Så varför köper vi sådant vi inte behöver eller ens vill ha, varför fortsätter vi med den livsstil som gör oss tommare, mer stressade och dessutom förstör det enda jordklot vi har att leva på? Detta är en av vår tids största gåtor. Det är också frågan som står i centrum för Katarina Bjärvalls bok Yes! Därför köper vi det vi inte behöver.

Ett svar är att dagens hela samhälle är organiserat kring tillväxt, konsumtion och vinst och att pengar att handla för kan trollas fram genom ständigt tillgänglig kredit. Ett annat svar finns i vår egen hjärna, i belöningssystemet, som gör att vi får snabba lustkänslor av nya prylar och upplevelser. Nyckeln är dopamin, den signalsubstans som kan göra oss beroende inte bara av droger och alkohol utan också av godis och lajks på Facebook.

I dag har den avancerade vetenskapen om hjärnan och om människors beteende ställts i konsumtionssamhällets tjänst. Reklam framstår mer och mer som gårdagens sätt att påverka. Framtidens heter neuromarketing. Yes! är en skrämmande bok om hur de kommersiella krafterna bokstavligt talat invaderar och styr oss, men också en hoppfull vision om hur vi återtar makten över våra liv.

Författare: Bjärvall, Katarina
Förlag: Ordfront Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2015-10-09
Omfång: 244 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789170377464

Andra varor från samma varugrupp

  • När stillasittande tar fler liv än rökning, jorden hotas av klimatförändringa...
    249 kr
  • I Svinnlandet berättar Andreas Jakobsson hur han under två år levt på gratis ...
    229 kr
  • Paris den 12 december 2015. Världens länder klubbar igenom historiens första ...
    229 kr