Vi och dom

Artikelnamn: Vi och dom
259 kr

Beskrivning

Våra hjärnor är utformade för att leva i små stammar, att komma överens med en utvald grupp (vi) och att hålla alla andra (dem) borta. Men det moderna samhället har fått världens folk att leva på gemensamma områden, vilket har skapat fantastiska möjligheter och omfattande kulturkrockar. Världen blir allt mindre och de moraliska gränser som skiljer oss åt blir allt tydligare och mer förbryllande. Vi bråkar om allt från skattesatser till homosexuella äktenskap och global uppvärmning, och måste ta reda på om och var vi kan hitta en gemensam värdegrund.

Vi och dom flätar samman neurovetenskap, psykologi och filosofi som belyser de underliggande orsakerna till moderna konflikter och visar vägen framåt. Joshua Greene kombinerar insikterna från sin bakgrund inom experimentell moralfilosofi med det vi har lärt oss av samhällsvetenskap och ställer den centrala frågan: Hur kan Vi samsas med Dem när det De vill känns så främmande för Oss?

Vi och dom kommer att förändra hur du ser på hur moraliskt tänkande fungerar och få dig att inse hur bristfällig vår förmåga att fatta beslut är.

Författare: Greene, Joshua
Förlag: Fri Tanke Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2014-12-15
Omfång: 432 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789187513329

Andra varor från samma varugrupp

 • Finnjävlar är en bok om klass och identitet. 15 sverigefinnar berättar om dis...
  179 kr
 • Zoe Cormiers bitande skildring som både lockar och äcklar, och ställer stora ...
  289 kr
 • Vetenskapsjournalisten Karin Bojs bestämde sig för att släktforska på djupet ...
  229 kr
 • Ordningsvakter får endast tio dagars utbildning, men sätts trots det in på al...
  109 kr