Hem » Böcker » Samhälle och debatt » Väljarnas hämnd

Väljarnas hämnd

Artikelnamn: Väljarnas hämnd : Populism och nationalism i Norden
269 kr

Beskrivning

I dag sitter i alla de nordiska parlamenten människor från partier som vunnit röster för att de gjort politik av misstro mot samhälls- och kultureliten, eller för att de känner ärlig oro inför utvecklingen och ser sig själva som de enda som verkligen tar till vara folkets sanna intressen. Här sitter också främlingsfientliga personer som därtill avskyr t.ex. islam. I Norge sitter ett sådant parti i regeringen liksom i Finland.

Lindroth berättar dessa nordiska partiers 2030-åriga historia, jämför deras position och inflytande i de olika länderna. Han sätter in dem i sina sammanhang både i Europas och Nordens historia. Jämförelserna med nazitiden är ofrånkomliga liksom med fascisterna. Här analyseras partiprogram och intervjuer, här studeras historikernas och statsvetarnas arbeten. Likaså möter vi politiker i dessa partier under decennierna, ser deras taktik och framtoning, får ta del av interna maktkamper och skickligheten att marknadsföra budskapen. Norden har visat sig vara en särdeles fruktbar jordmån för populistiska partier.

Bengt Lindroth, bosatt i Stockholm, är journalist och författare, tidigare Norden-korrespondent för Sveriges Radio, chef på Expressens ledarredaktion i sju år m.m. Han utkom 2012 med boken Härlig är Norden.

Författare: Lindroth, Bengt
Förlag: Carlsson
Bandtyp: Danskt band
Utgivn. datum: 2016-03-02
Omfång: 339 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Specifikationer

Artnr: 9789173317498

Andra varor från samma varugrupp

 • John Lapidus visar hur den gemensamma välfärden under det sista decenniet har...
  200 kr
 • För första gången på svenska: den berömde författaren Ngugi wa Thiong os uppm...
  170 kr
 • Det här är en bok om hopp. Om den rena och fina värld vi kan lämna över till ...
  79 kr
 • Vad är bakgrunden till Trumps valseger? Finns bostadsbubblan? Inte minst – ka...
  119 kr