Hem » ETC Solpark » Ur ruinerna

Ur ruinerna

Artikelnamn: Ur ruinerna
182 kr

Beskrivning

Mästerligt bevandrad inom vetenskaperna och med en obeveklig tro på människan. Jag missar aldrig chansen att läsa hans verk." - Naomi Klein
Gemenskap som motståndshandling för ett bättre samhälle.

Den ideologi som styr världen främjar ohämmad konkurrens och individualism, det menar författaren, journalisten och aktivisten George Monbiot. Varför är det idag extremhögern som tagit sig ensamrätt på att erbjuda gemenskap? I Ur ruinerna uppmanar författaren och aktivisten George Monbiot oss att ta tillbaka rätten till gemensam handlingskraft.

Här föreslås konkreta tillvägagångssätt för att hjälpa vänstern genom den mörka verkligheten - ett nytt tankesätt som väcker liv i människors politiska engagemang och som kan lägga grunden till en bättre värld.

Språngbrädan är nya rön inom psykologi, neurovetenskap och evolutionär biologi som tillsammans lyfter en mer positiv bild av människans natur: som altruistisk och samarbetsvillig. Egenskaper som kan användas för att skapa en ny sorts politisk gemenskap, där fokus ligger på inkludering och tillhörighet. Både demokratin och ekonomin kan omorganiseras radikalt och på det viset låta oss ta kontroll över de krafter som motverkar kampen för ett bättre samhälle.

Ur ruinerna är en bok rustad med hopp och skärpa för att förändra världen.

George Monbiot är en britisk författare och politisk aktivist. Han är krönikör för tidningen The Guardian och har bland annat skrivit de bästsäljande böckerna Feral: rewilding the land, sea and human Life, The age of Consent: A Manifesto for a New World Order och Captive State: The Corporate Takeover of Britain.

Författare: George Monbiot
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2018-03-08
Omfång: 272 sidor

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173437585

Andra varor från samma varugrupp

 • I ett urval av essäer får vi möta Orwells politiska och etiska ställningstaga...
  269 kr
 • Varje år reser tusentals svenska män till Sydostasiens pärla för att leva ut ...
  190 kr
 • Detta är en dokumentär bok med 100 vittnesmål och 10 frågeställningar som hjä...
  129 kr
 • Skulden - Eurokrisen sedd från Aten
  229 kr