Hem » Böcker » Skönlitteratur » Två vita dvärgar

Två vita dvärgar

Beskrivning

Ej utkommen ännu!

"Någonting dör när amfetaminet i kondomerna sipprar ut. Oundvikligt slingrar det sig genom blodomloppet mot hjärtat. Hon hade fel. Hon vill inte dö. Hon är inte redo. Ge henne ett till liv. Bara ett liv. "

En dramatisk händelse på Arlanda Terminal 5 blir vattendelaren för två helt olika livsöden. I den ena verkligheten spricker kondomerna med knark och nittonåriga Lena hamnar i fängelse. I den andra gör de det inte, utan hon får behandling och döper om sig till Lo. När Lo skjuter upp de tunga portarna till Teaterhögskolan i Stockholm sitter Lena i isoleringscell på Hinsebergsanstalten. Lo gör klassresan men Lena blir kvar.

Lo har känslan av att hon smitit från sin egen skugga. Att hon stulit ett liv hon inte har rätt till, att hon glömt något diffust i det förflutna. Hon tvingar sig att välja mer än hennes tillit klarar av. Hon fladdrar runt utan täckning, bland människor som vill henne väl men med handsvett och ett medfött underläge. Lena däremot lever med känslan av att snart explodera, när hon förminskas, blir bestulen på sina krafter och omyndigförklaras. Hon stannar kvar hos den kärleken som förväntas av henne trots att den dödar henne i längden.

De är två vita dvärgar, döda stjärnor och när dessa i mycket sällsynta fall slås samman lyser dom starkare än hela vår galax.

Två vita dvärgar handlar om hur skört människans fria val är men också att ödet kan vara böjbart.

Författare: Lo Kauppi
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2018-03-08
Omfång: 350 sidor

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Andra varor från samma varugrupp

 • Glupahungern är en vindlande släktkrönika som handlar om arv och öde, om sluk...
  249 kr
 • I en liten by bor Ett med sina föräldrar och tre småsystrar. De springer vilt...
  199 kr
 • Ett stilla författar­liv på landet utanför Oslo, om kärleken till en bipolär ...
  229 kr
 • Roman av Marguerite Duras. En främmande kvinna kommer in på en bal i T. Beach...
  89 kr