Hem » Böcker » Samhälle och debatt » Tackla hatet

Tackla hatet

Artikelnamn: Tackla hatet : Om näthat, hot - och hur du skyddar dig
229 kr

Beskrivning

"När jag är programledare i Ring P1 kommer det hatmejl varje gång. En gång hade sändningen inte mer än börjat, så jag valde att läsa upp dagens första lyssnarbrev i direktsändning, där jag kallades för en »äcklig z****arhora« och uppmanades att flytta till Rumänien."

Så säger Alexandra Pascalidou om ett av de tusentals hat- och hotbrev som gjorde att hon våren 2015 valde att ta en time out, trött på att ständigt översköljas av rasistiskt och sexistiskt hat.

Hon är långt ifrån ensam. På nätet frodas hatet, i skydd av anonymiteten. Den som granskar högerextrema rörelser riskerar både hot och våld. Men det finns betydligt fler »riskfaktorer«. Som att vara kvinna. Öppet homosexuell. Svart. Feminist. Tjock. I dag är var tredje journalist i Sverige utsatt för hot.

Men hur ska den som utsätts kunna veta vilka hot som verkligen är farliga? Är det möjligt att i så fall försvara sig — även fysiskt? Och hur kan stressen som följer på att vara näthatad hanteras?

I Tackla hatet möter Rebecka Bohlin säkerhetsexperter, forskare och offentliga personer för att ta reda på hur de hanterar allt från trakasserier till rena mordförsök. Dessutom avslöjar hon tidigare okända attacker mot journalister och visar på hur rättssamhället misslyckas med att skydda hatets offer — och i förlängningen yttrandefriheten. Men framför allt visar hon vad vi tillsammans kan göra för att tackla hatet.

Författare: Bohlin, Rebecka
Förlag: Ordfront Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2016-01-21
Omfång: 255 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789170378805

Andra varor från samma varugrupp

 • Mörker, vilket jävla mörker. Det sammanfattar de senaste årens politiska utve...
  175 kr
 • Överdoser av heroin och receptbelagda smärtstillande preparat är den här gene...
  210 kr
 • Aura kom i tron att det här landet var någorlunda fredat från mygel och korru...
  210 kr
 • Inom delar av Alliansen och borgerligheten finns samma önskan. En stabil höge...
  239 kr