Hem » Böcker » Historia » Svarthuset

Svarthuset

Artikelnamn: Svarthuset - Första boken i Isle of Lewis-trilogin
149 kr

Beskrivning

På Isle of Lewis, en liten ö i de Yttre Hebriderna, har människorna sedan urminnes tider fört en ojämn kamp mot elementens raseri; den outtröttliga vinden, det piskande regnet, havets skummande vrede. Det är en hård värld där tron på en allsmäktig Gud kommit att bli den enda ledstången genom tillvarons många prövningar.
När ön skakas av ett brutalt mord skickas kriminalkommissare Fin Macleod till platsen för att undersöka om brottet möjligen kan ha koppling till ett liknande mordfall i Edinburgh. För Fin, som själv är född och uppvuxen på ön, innebär utredningen en resa tillbaka till ett för­flutet som han under arton års tid gjort allt för att lägga bakom sig. Han ställs nu återigen öga mot öga med skoltidens vänner och plågoandar och med Marsaili MacDonald, hans första stora kärlek.
Åren har gått, men Fin tvingas motvilligt inse att barndomens sår är allt annat än läkta, och att ön inte tänker släppa honom ur sitt grepp en andra gång

Peter May [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Svarthuset [The Blackhouse] är den första delen i hans »Lewis«-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod. Svarthuset kom först ut i Frankrike, där den hyllades av kritikerna och tilldelades en rad priser, bland annat The Cezam Prix Littéraire. 2013 vann den amerikanska utgåvan The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman«.

Författare: May, Peter
Förlag: Modernista
Mediatyp: Storpocket
Utgivn. datum: 2016-01-15
Omfång: 364 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789176458440

Andra varor från samma varugrupp

 • Vem var det som halshögg Celanire? Ryktena surrar på den lilla missionsstatio...
  199 kr
 • Olga är 38 år gammal och tvåbarnsmor bosatt i Turin. Hon har i tjugoårsåldern...
  219 kr
 • Den sydafrikanske författaren Ivan Vladislavic´ närmar sig sitt lands omvälva...
  229 kr
 • I slutscenen av Tjänarinnans berättelse stiger Offred in i skåpbilen efter at...
  200 kr