Hem » Böcker » Skönlitteratur » Svarthuset

Svarthuset

Artikelnamn: Svarthuset - Första boken i Isle of Lewis-trilogin
149 kr

Beskrivning

På Isle of Lewis, en liten ö i de Yttre Hebriderna, har människorna sedan urminnes tider fört en ojämn kamp mot elementens raseri; den outtröttliga vinden, det piskande regnet, havets skummande vrede. Det är en hård värld där tron på en allsmäktig Gud kommit att bli den enda ledstången genom tillvarons många prövningar.
När ön skakas av ett brutalt mord skickas kriminalkommissare Fin Macleod till platsen för att undersöka om brottet möjligen kan ha koppling till ett liknande mordfall i Edinburgh. För Fin, som själv är född och uppvuxen på ön, innebär utredningen en resa tillbaka till ett för­flutet som han under arton års tid gjort allt för att lägga bakom sig. Han ställs nu återigen öga mot öga med skoltidens vänner och plågoandar och med Marsaili MacDonald, hans första stora kärlek.
Åren har gått, men Fin tvingas motvilligt inse att barndomens sår är allt annat än läkta, och att ön inte tänker släppa honom ur sitt grepp en andra gång

Peter May [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Svarthuset [The Blackhouse] är den första delen i hans »Lewis«-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod. Svarthuset kom först ut i Frankrike, där den hyllades av kritikerna och tilldelades en rad priser, bland annat The Cezam Prix Littéraire. 2013 vann den amerikanska utgåvan The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman«.

Författare: May, Peter
Förlag: Modernista
Mediatyp: Storpocket
Utgivn. datum: 2016-01-15
Omfång: 364 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789176458440

Andra varor från samma varugrupp

 • Katarina Mazetti är tillbaka med en roman om 68-generationen! En lika rolig o...
  189 kr
 • Nu samlas Klas Östergrens kortprosa i en inbunden volym, som förutom tidigare...
  299 kr
 • Ingen plats för mig är en skildring av en ung mans väg in i den radikala isla...
  200 kr
 • Det handlar om att aldrig kompromissa, det handlar om kärleksbrist och trasig...
  170 kr