Hem » Böcker » Skönlitteratur » Svarta vatten

Svarta vatten

Artikelnamn: Svarta vatten
249 kr

Beskrivning

Svarta vatten är en laddad och nervkittlande kriminalroman som utspelar sig i 80-talets Texas. Attica Lockes hyllade debut har nominerats till en rad priser, bl a Orangepriset 2010, och hon jämförs ofta med Dennis Lehane och George Pelecanos.

Houston 1981. Framtiden ser äntligen ljusare ut för Jay Porter som i åratal kämpat för att få sin lilla oansenliga advokatbyrå att gå ihop. Han överraskar sin gravida fru Bernie med en romantisk kvällstur längs med floden. Men kvällen tar en oväntad vändning när de passerar Houstons ruffigare kvarter och plötsligt hör en kvinnas skrik på hjälp, sedan pistolskott och ljudet av en kropp som faller i floden. Jay inser att han måste rädda kvinnan från att drunkna och dyker ner i det dunkla, svarta vattnet. Kvinnan är chockad men inte skadad, och uppenbarligen rädd. Hon vägrar att berätta något om vad som hänt.

Jays räddningsinsats visar sig få oanade konsekvenser och han hamnar mitt i en mordutredning med minst sagt oklar utgång. Mot sin vilja dras han allt djupare in i ett mysterium vars förvecklingar leder ända till Houstons absoluta maktelit. Jay ställs inför svåra val och tvingas att konfrontera spöken ur sitt eget förflutna.

Svarta vatten är en laddad och nervkittlande kriminalroman och Attica Lockes mycket hyllade debut. Den har nominerats till en rad priser däribland Orange-priset 2010. Locke har en bakgrund inom filmbranschen som manusförfattare åt de flesta stora amerikanska filmbolagen till exempel Paramount, Warner Bros, Twentieth Century Fox och HBO.

Författare: Attica Locke
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2014-09-05


Specifikationer

Artnr: 9789173435239

Andra varor från samma varugrupp

 • I samband med Henning Mankells 70-årsdag ges hans debutroman Bergsprängaren u...
  169 kr
 • Nytt mysterium från Attica Locke Belle Vie var en gång en storslagen sockerr...
  211 kr
 • Samma kväll som Angola utropar sin självständighet tar Ludo det drastiska bes...
  210 kr
 • Människornas jord är en gripande kärlekshistoria, och första delen i romanser...
  50 kr