Stefans stora blå

En roadtrip, ett friår, en enslig ö mitt ute i ett hav som fortfarande vimlar av fisk – Stefan Sundström har äntligen gjort en ny bok! Stefans stora blå är en kokbok som doftar av tång, rödsej och umami. Det är också en berättelse om att kliva av en stund och våga bara vara.
Stefans stora blå
Artnr 9789185949489
299 kr
Bookmark and Share

En roadtrip, ett friår, en enslig ö mitt ute i ett hav som fortfarande vimlar av fisk - Stefan Sundström har äntligen gjort en ny bok!
Stefans stora blå är en kokbok som doftar av tång, rödsej och umami. Det är också en berättelse om att kliva av en stund och våga bara vara.

Utanför den nordnorska kusten ligger ön Træna. För att komma dit från Stockholm får man sätta sig på tåget mot Narvik, och så sitter man där nästan ett dygn. Sedan tar man bussen över gränsen, och där finns alltid någon vän som kan ta en ut till havet. Den resan gjorde Stefan Sundström.
Och han stannade på Træna i ett helt år.

Stefan fiskade, torkade torskrom, gjorde kimchi och kaffeost - och eget snus. Han funderade han på vem han är, bortom applåder och beundrarbrev. Och så skrev han Stefans stora blå. Den handlar om att det som kallas för centrum, city, det som är inne, i själva verket är jävligt ute. Om hur gott det kan vara med fisk. Och om längtan efter att få se en val och inte berätta det för någon.

Stefans stora blå är en uppföljare till storsäljande och prisade Stefans lilla gröna från 2010. Bilderna är även denna gång tagna av Jeanette Andersson, fotograf som i många år följt och dokumenterat Stefans liv och arbete i trädgårdar, fiskebåtar och på scen.

Stefan Sundström är mångfaldigt prisbelönad vispopartist sedan 30 år. Han har släppt sexton musikalbum och fyra böcker, och medverkat i tv och film. Hans stora intressen förutom musik och skrivande är odling, husbehovsfiske och framställning av livsmedel.
Och snus.

Format: Mjukband med flikar
Antal sidor: 223
Språk: Svenska


Pris är inklusive frakt.

Leveransinformation

Läs mer om våra leveransvillkor i våra köpvillkor.

Andra varor från samma varugrupp

Yes! är en skrämmande bok om hur de kommersie...
209 kr
Art nr. 9789170377464
Världen går mot sin undergång - och väldigt l...
229 kr
Slut i lager
Art nr. 9789170378614
Hur kan mänskligheten oförhindrat fortsätta a...
249 kr
Art nr. 9789173317122
Pernilla Johansson som driver den populära bl...
259 kr
Art nr. 9789163611292

NYHETER