Hem » Böcker » Skönlitteratur » Skördetid

Skördetid

Artikelnamn: Skördetid
211 kr

Beskrivning

Nytt mysterium från Attica Locke

Belle Vie var en gång en storslagen sockerrörsplantage, numera är godset en samlingspunkt för turister, bröllopsfirare och konferenser där nutid och dåtid vävs samman på ibland på märkliga sätt. En kväll när föreståndaren Caren Gray gör sin inspektionsrunda precis vid skymningen lägger hon märke till att ett markparti i utkanten av ägorna ser uppgrävd ut. Nästa dag skickar hon trädgårdsmästaren för att undersöka saken närmare. Då görs en makaber upptäckt: en kvinnas kropp är slarvigt begravd på platsen. Hon har fått halsen avskuren.

Polisen är snabbt på plats och en utredning inleds. Samtidigt ökar spänningarna i trakten. Ett storföretag har sedan några år tillbaka köpt upp mark från småodlare, som odlat sockerrör i generationer, och ersatt lokala arbetare med billigare illegal arbetskraft. Den mördade kvinnan var en immigrant som arbetade på fälten. Listan på misstänkta är lång men ganska snart riktas misstankarna mot en anställd som försvunnit i samband med mordet. Caren upptäcker obehagliga samband och uppgifter hon helst velat förbli okunnig om och hon blir alltmer övertygad om att polisen följer fel spår. I sin jakt på sanningen har hon snubblat över hemligheter ur Belle Vies förflutna som den alltmer desperata mördaren tycks göra allt för att dölja. Hon börjar inse att kanske är både hennes eget och hennes dotters liv i fara

Skördetid är en på samma gång högintensiv bladvändare och eftertänksam reflektion över hur USA fogar samman sitt förflutna med sin samtid.

Författare: Attica Locke
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2016-08-08
Omfång: 371 sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173435956

Andra varor från samma varugrupp

 • Henning Mankells böcker om Joel har belönats med en rad priser och översatts ...
  120 kr
 • Text och bild kretsar kring frågan: Hur kan vi människor, med den kunskap vi ...
  121 kr
 • Innan tiden rinner ut är en spänningsroman om ett fenomen som vår del av värl...
  250 kr
 • Rom styrdes först av kungar och blev sedan en republik. Men till slut, efter ...
  250 kr