Hem » Böcker » Historia » Rubicon: den romerska republikens uppgång och fall

Rubicon: den romerska republikens uppgång och fall

Artikelnamn: Rubicon: den romerska republikens uppgång och fall
129 kr

Beskrivning

Den romerska republikens uppgång och fall

Den romerska republiken var historiens mäktigaste stormakt och omfattade stora delar av det nuvarande Europa och Nordafrika. Alla vägar bar verkligen till Rom. Ingenting var omöjligt för romarna. Ingen makt kunde stå emot Rom.

I Rubicon. Den romerska republikens uppgång och fall berättar Tom Holland historien om hur den romerska republiken skapades av män som Cicero och Cato i politisk kamp och lysande debatter, men också genom intriger, förräderi och lönnmord. Vi får vara med när legionärerna under generaler som Sulla och Pompejus erövrade världen. Och vi får följa Caesar när han fällde de bevingade orden «tärningen är kastad» vid floden Rubicon, tågade mot Rom för att erövra makten och upprättade en diktatur, inledde ett förhållande med Cleopatra i Egypten och till sist själv mördades.

Den bok som nästan gjorde mig besatt var Rubicon av Tom Holland. Det är populärhistoria när den är som bäst, blodiga och konspiratoriska politiska intriger och strider, briljant talekonst, häpnadsväckande kraftprov och grymhet. , Ian McEwan, The Guardian Books of the Year

Rubicon är populärhistoria när den är som bäst. En jämförelse mellan Rom och vår egen samtids Pax Americana kan onekligen väcka många kreativa tankar, Carl Johan Gardell, Svenska Dagbladet.

Nu i storpocket!

Författare: Tom Holland
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Häftad
Utgivn. datum: 2006-06-01
Omfång: 361 sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173431330

Andra varor från samma varugrupp

 • Två år innan 1800-talet gick över till 1900-tal anlände det nygifta konstnärs...
  279 kr
 • Beställ 2 böcker eller fler för 200 kr st! Priset justeras i kundkorgen.
  250 kr
 • Rom styrdes först av kungar och blev sedan en republik. Men till slut, efter ...
  250 kr
 • För dig ska musiken bara vara ett smycke är en fascinerande berättelse om ned...
  200 kr