Hem » Böcker » Historia » Rubicon: den romerska republikens uppgång och fall

Rubicon: den romerska republikens uppgång och fall

Artikelnamn: Rubicon: den romerska republikens uppgång och fall
129 kr

Beskrivning

Den romerska republikens uppgång och fall

Den romerska republiken var historiens mäktigaste stormakt och omfattade stora delar av det nuvarande Europa och Nordafrika. Alla vägar bar verkligen till Rom. Ingenting var omöjligt för romarna. Ingen makt kunde stå emot Rom.

I Rubicon. Den romerska republikens uppgång och fall berättar Tom Holland historien om hur den romerska republiken skapades av män som Cicero och Cato i politisk kamp och lysande debatter, men också genom intriger, förräderi och lönnmord. Vi får vara med när legionärerna under generaler som Sulla och Pompejus erövrade världen. Och vi får följa Caesar när han fällde de bevingade orden «tärningen är kastad» vid floden Rubicon, tågade mot Rom för att erövra makten och upprättade en diktatur, inledde ett förhållande med Cleopatra i Egypten och till sist själv mördades.

Den bok som nästan gjorde mig besatt var Rubicon av Tom Holland. Det är populärhistoria när den är som bäst, blodiga och konspiratoriska politiska intriger och strider, briljant talekonst, häpnadsväckande kraftprov och grymhet. , Ian McEwan, The Guardian Books of the Year

Rubicon är populärhistoria när den är som bäst. En jämförelse mellan Rom och vår egen samtids Pax Americana kan onekligen väcka många kreativa tankar, Carl Johan Gardell, Svenska Dagbladet.

Nu i storpocket!

Författare: Tom Holland
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Häftad
Utgivn. datum: 2006-06-01
Omfång: 361 sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173431330

Andra varor från samma varugrupp

 • En essä om bilden av ondska, och dess innebörd, i vår samtid. Varför förvåna...
  200 kr
 • Om EU:s koloniala rötter. EU presenteras ofta som ett fredsprojekt. Men bakom...
  165 kr
 • Två år innan 1800-talet gick över till 1900-tal anlände det nygifta konstnärs...
  279 kr
 • Den odödliga Henrietta Lacks är en storartad berättelse om vetenskapens fanta...
  240 kr