Hem » Böcker » Samhälle och debatt » Populistiska manifestet

Populistiska manifestet

Artikelnamn: Populistiska manifestet
179 kr

Beskrivning

Nej! Den växande populismen är ingen gåta. Högerpopulismen är precis det som världens alla marknadsliberaler bett om när de vägrat se konsekvenserna av ökad ojämlikhet och otrygghet. 

Populistiska manifestet är en stridsskrift som slår åt alla håll: Mot borgerlig självgodhet men också mot vänsterns brist på folklighet.

Ja! Populistiska manifestet slaktar högerpopulismen men ropar samtidigt efter en mobiliserande vänsterpopulism.

Både socialdemokratin och vänstern växte fram som brutala sanningssägare. Deras vrede, visioner och vassa kritik av makten gick hem i breda folklager och kom att förändra samhället i grunden. Så varför vågar dagens vänster inte vara populister? I Populistiska manifestet skriver Åsa Linderborg och Göran Greider ett försvar för populismen som politisk strategi. De visar att populism är mycket mer än bara ett tillhygge i en politisk debatt. I en tid då miljardärer och affärsmän framställer sig som underdogs och sanningssägare, borde inte vänstern ha ett bättre utgångsläge att tala för folket?

Med hjälp av 151 teser skildrar de populismens historia och nutid, från 1900-talets agitatorer till de moderna vänsterrörelser som just nu växer fram i Europa. I själva verket, visar de, har vänstern mycket att vinna på att vara just populistisk.

Åsa Linderborg är kulturchef på Aftonbladet och historiker. Hon slog igenom som författare 2007 med den självbiografiska skildringen om sin far, Mig äger ingen.

Göran Greider är chefredaktör för Dala-Demokraten och har sedan debuten 1981 givit ut ett trettiotal böcker: poesi, debatt och biografier.

 

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789127153516

Andra varor från samma varugrupp

 • Varje år reser tusentals svenska män till Sydostasiens pärla för att leva ut ...
  190 kr
 • Finnjävlar är en bok om klass och identitet. 15 sverigefinnar berättar om dis...
  179 kr
 • Dokumentärroman om en journalist som wallraffar i italienska maffians värld, ...
  170 kr
 • I Politiska texter - i väntan på det inställda sammanbrottet samlas Johan Ehr...
  179 kr