Hem » Böcker » Palme

Palme

Artikelnamn: Palme - Ett liv i bilder
409 kr

Beskrivning

För första gången publiceras nu en heltäckande fotografisk biografi över Olof Palme. Han var under decennier Sveriges i särklass mest inflytelserika politiker, älskad av många och hatad av andra - Olof Palme lämnade ingen oberörd. Han har gjort ett outplånligt avtryck i svensk samtidshistoria. Han var också en av de svenskar som fotograferats allra mest; under researchen inför denna bok har redaktionen gått igenom hundratusentals bilder. Boken innehåller över 200 unika fotografier, varav många inte publicerats tidigare.

Resultatet är en storslagen resa från Olof Palmes födelse 1927, via uppväxten på 30-talet, studierna under krigsåren och det intensiva resandet under 50-talet. 1954 blev han utsedd till Tage Erlanders personliga assistent och med ens hade Sverige fått en ny makthavare. Under 1960-talet skapade landets yngsta statsråd ständiga rubriker och 1969 utsågs han till Socialdemokraternas partiordförande och därmed också till statsminister. Under ett dramatiskt 70-tal med Norrmalmstorgsdrama, terrorattentat på västtyska ambassaden, kidnappningshot och valförlust stod han ständigt i centrum. Vid återkomsten till makten 1982 var han mer segerviss än någonsin - samtidigt som han visste att det var ett annat Sverige han skulle leda. Mindre än fyra år senare blev han mördad.

Texterna i boken är skrivna av den prisbelönte författaren Henrik Berggren som i texter av hög specifik vikt sammanfattar ett liv i bilder.

Förordet är skrivet av Olof Palmes efterträdare Ingvar Carlsson.

Författare: Berggren, Henrik; Forsell, Jacob;
Förlag: Max Ström Bokförlag AB
Mediatyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2016-01-26
Omfång: 272 Sidor

Specifikationer

Artnr: 9789171263612

Andra varor från samma varugrupp

 • Gösta Ekman är en av Sveriges mest kända och älskade skådespelare, pappa till...
  75 kr
 • Bengt Michanek är Fotografen som försvann. Trots att hans namn publicerats i ...
  189 kr
 • Olivia Bergdahls sonettkrans Barnet är en magisk liten pärla på endast 15 dik...
  170 kr
 • Röda sångboken
  229 kr