Hem » Böcker » Skönlitteratur » Nya världens evangelium

Nya världens evangelium

Artikelnamn: Nya världens evangelium
230 kr

Beskrivning

Författare Maryse Condé
Översättare: Ulla Linton

En påskdag hittar madam Ballandra ett nyfött barn i sitt uthus. Hon bestämmer sig för att döpa pojken till Pascal. Förutom sin mystiska härkomst är barnet mycket vackert och rykten om gudomlig inblandning börjar spridas. Men vem är egentligen Pascal och vart kommer han ifrån? Är han verkligen Guds son? Hans sökande efter sin identitet tar honom ständigt till nya platser och möten med nya personer.

Med sitt alldeles unika, humoristiska och surrealistiska språk målar Condé upp en berättelse om ursprung och kärlek. Nya världens evangelium är lika mycket ett eget testamente som en del i Condés fortsatta berättande om kolonialismens arv, rasism och migration.

Om författaren

Maryse Condé, född 1937 på Guadeloupe, anses vara en av den karibiska litteraturens främsta författare. Hon har skrivit ett tjugotal romaner, är flerfaldigt prisbelönad och har undervisat vid bland annat Harvard University och Columbia University i New York.

Sagt om boken

Berättelsen är en skröna som vindlar iväg till oupptäckta platser. Bibliska namn och händelser flätas sömlöst in i de prövningar Pascale möter. Maryse Condés förmåga att låta magi och verklighet flyta samman faller sig helt naturligt. Som den eviga frågan om vad döden är.
- Cecilia Blomberg SR

Den karibiska litteraturens grande dame
- SvD

Specifikationer

Artnr: Nya världens evangelium

Andra varor från samma varugrupp

 • I intima porträtt kastas vi in i en pulserande berättelse om skam, rastlöshet...
  130 kr
 • En serievåldtäktsman härjar den lilla staden med det pampiga slottet. Medan k...
  239 kr
 • Daisy Sisters är en bok om efterkrigstidens Sverige. Det är en medryckande be...
  89 kr
 • En natt 1904 lämnar den unga svenskan Hanna Lundmark ett fartyg som ankrat i ...
  250 kr