Hem » Böcker » Biografier » När vinden vände - Olof Palme 1969-1986

När vinden vände - Olof Palme 1969-1986

Artikelnamn: När vinden vände - Olof Palme 1969-1986
99 kr

Beskrivning

Olof Palme i utförsbacken. Olof Palmes väg till makten gick spikrakt. Hans tid som statsminister började i ett guldläge. Sverige låg i topp i den internationella välståndsligan, socialdemokraterna hade egen majoritet i riksdagen. Under 70-talets första år genomfördes den mest omfattande reformvåg vårt land har sett och Palme blev en självklar samtalspartner för den tredje världens ledare, från Fidel Castro till Indira Gandhi.

Ingenting verkade kunna hota Olof Palme och hans parti. Men bara två månader efter att Palme blivit ordförande för socialdemokraterna gick 5.000 gruvarbetare ut i strejk och gjorde slut på myten om Sverige som landet utan klasskonflikter. Sedan följde slag i slag politiska nederlag - i förlustvalet 1976 förlorade socialdemokraterna makten för första gången på 44 år - och personliga skandaler som IB- och Geijeraffären.

Olof Palmes drivkrafter var politikens glädje och övertygelsen att världen gick att förändra. Vad hände med dem när vinden vände?

När vinden vände är andra delen av Kjell Östbergs biografi om Olof Palme och behandlar hans tid vid makten fram till mordet. Kjell Östberg är professor vid det samtidshistoriska institutet vid Södertörns högskola.

Författare/: Östberg, Kjell
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Pocket
Utgivn. datum: 2010-05-17
Omfång: 447 Sidor

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173432702

Andra varor från samma varugrupp

 • Magnus Härenstam berättar för första gången allt om sin långa karriär och sit...
  99 kr
 • För första gången beskriver Clark Olofsson utförligt vad som hände i valvet u...
  148 kr
 • Karin ”Kakan” Hermansson är feminist, provokatör, programledare, och konstnär...
  209 kr
  Slut i lager
 • En viktig och gripande bok om en ung kvinna som mot alla odds lyckas överleva...
  219 kr