Hem » Böcker » Skönlitteratur » Mörka platser

Mörka platser

Artikelnamn: Mörka platser
109 kr

Beskrivning

Libby Day var bara sju år när hennes mamma och två systrar mördades i det som kom att kallas Satansoffret i Kinnakee. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla gård och ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde - och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.
Tjugofem år senare spårar en grupp privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby ser en chans att tjäna en hacka på sin tragedi. Mot en summa pengar tar hon kontakt med de som var involverade den där gången. Kanske ska det visa sig att hennes vittnesmål inte var så vattentätt trots allt.
Libbys efterforskningar tar henne från sjaskiga strippklubbar i Missouri till övergivna turiststäder i Oklahoma, och undan för undan börjar den ohyggliga sanningen uppdagas.
Libby är tillbaka där hon började och där hon egentligen alltid varit: På flykt från verkligheten. På flykt från en mördare.

Gillian Flynn är en av världens just nu mest hyllade kriminalförfattare. Hennes Gone Girl har sålt i över 6 miljoner exemplar och översatts till ett fyrtiotal språk. Hennes andra roman, Mörka platser [Dark Places] fick även den lysande kritik och utnämndes bland annat av Yukiko Duke i SVT:s Gomorron Sverige till »Höstens absolut bästa deckare« med betyget »en klar 5:a«. Filmversionen av Mörka platser med bland annat Charlize Theron och Chloë Grace Moretz i rollerna gick upp på bio våren 2015.

Författare: Flynn, Gillian
Förlag: Modernista
Mediatyp: Pocket
Utgivn. datum: 2016-01-15
Omfång: 430 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789176459102

Andra varor från samma varugrupp

 • Sara Stridsbergs nya roman berättar om den absoluta utsattheten; om grymhet, ...
  209 kr
 • En solig försommarkväll 2011 krockar journalisten och författaren Niklas Ekda...
  230 kr
 • I den femte delen av berättelsen om familjen Lauritzen gör Jan Guillou ett gä...
  229 kr
 • En cellist väntar på sina musikerkollegor vid Slussen i Malmö. Hans liv prägl...
  190 kr