Hem » Böcker » Skönlitteratur » Mörka platser

Mörka platser

Artikelnamn: Mörka platser
109 kr

Beskrivning

Libby Day var bara sju år när hennes mamma och två systrar mördades i det som kom att kallas Satansoffret i Kinnakee. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla gård och ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde - och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.
Tjugofem år senare spårar en grupp privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby ser en chans att tjäna en hacka på sin tragedi. Mot en summa pengar tar hon kontakt med de som var involverade den där gången. Kanske ska det visa sig att hennes vittnesmål inte var så vattentätt trots allt.
Libbys efterforskningar tar henne från sjaskiga strippklubbar i Missouri till övergivna turiststäder i Oklahoma, och undan för undan börjar den ohyggliga sanningen uppdagas.
Libby är tillbaka där hon började och där hon egentligen alltid varit: På flykt från verkligheten. På flykt från en mördare.

Gillian Flynn är en av världens just nu mest hyllade kriminalförfattare. Hennes Gone Girl har sålt i över 6 miljoner exemplar och översatts till ett fyrtiotal språk. Hennes andra roman, Mörka platser [Dark Places] fick även den lysande kritik och utnämndes bland annat av Yukiko Duke i SVT:s Gomorron Sverige till »Höstens absolut bästa deckare« med betyget »en klar 5:a«. Filmversionen av Mörka platser med bland annat Charlize Theron och Chloë Grace Moretz i rollerna gick upp på bio våren 2015.

Författare: Flynn, Gillian
Förlag: Modernista
Mediatyp: Pocket
Utgivn. datum: 2016-01-15
Omfång: 430 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789176459102

Andra varor från samma varugrupp

 • I samband med Henning Mankells 70-årsdag ges hans debutroman Bergsprängaren u...
  165 kr
 • Ett rike av denna jord är en fängslande roman som utspelar sig på den libanes...
  198 kr
 • Tio år har gått sedan Sara lämnade man och barn för en veckas tankepaus på tö...
  174 kr
 • En skoningslös skildring av ett äktenskap i upplösning. Mr och mrs Sweet må h...
  209 kr