Moderkakan

Artikelnamn: Moderkakan
190 kr

Beskrivning

Ika är nyförlöst och vilse. Kroppen är trasig, amningen vill inte sätta igång, pappasängen står tom och minnen från barndomen läcker in i nuet. En efter en får mammorna lämna sjukhuset men Ika blir kvar. Ingen vet varför hon blöder och blöder och inte tycks läka så som mammor bör läka. Under en vecka följer vi Ika från förlossning till den sista dagen inom sjukhusets skyddande väggar och hennes försök till att sätta ihop sig själv och stoppa insidan från att falla ut.

Med ett visuellt och lyriskt språk porträtterar Elinor Torp mänsklighetens kanske mest känslomässigt omvälvande upplevelse. Från en fragmentarisk början till en allt mer sammanhängande helhet. Moderkakan är en naken och uppriktig berättelse om moderskap och verkligheten som möter den nyblivna föräldern. En insyn i förlossningsvårdens både beskyddande och krassa miljö.

Elinor Torp har tidigare gett ut reportageboken Vi, skuggorna (Leopard förlag) Döden på jobbet (Atlas) samt Jag orkar inte mer (Atlas). 2010 tilldelades hon Guldspaden för grävande journalistik.

Specifikationer

Artnr: 9789189145474

Andra varor från samma varugrupp

 • Vi har aldrig tidigare varit så tätt sammanknutna och så isolerade på en och ...
  228 kr
 • I Att lura döden vänder Barbara Ehrenreich på begreppen och myten kring den h...
  225 kr
 • Den moderna läkekonsten kan utföra underverk, men inom vissa områden lyser fr...
  200 kr
 • Jojon har en oklar historia. En hel del är svindlande påhitt. Annat är hisnan...
  169 kr