Hem » Fairphone » Mobilskal till Fairphone 3 och 3+ av svenskt hyggefritt trä, natur
 • Ofärgade mobilskal i 100 % trä
 • Alm
 • Björk
 • Ask

Mobilskal till Fairphone 3 och 3+ av svenskt hyggefritt trä, natur

Artikelnamn: Mobilskal Fairphone 3 Alm, ofärgat
599 kr
Artikelnamn: Mobilskal Fairphone 3 Björk, ofärgat
599 kr

Beskrivning

ASK är tillfälligt slut!

I samarbete med företaget BARK kan vi äntligen presentera unika mobilskal i 100 % hyggesfritt lövträ till Fairphone 3 och 3+. Mobilskalen finns för närvarande i alm, ask och björk. Skalen tillverkas på beställning och leveranstiden är ca 4 veckor från leverantör. Helt platsfria mobilskal tillverkade med unik innovation! 

BARK mobilskal är bearbetade ur 100% svenskt hyggesfritt lövträ. All tillverkning sker i egna lokaler i Spånga utanför Stockholm där skalen också får en slutbehandling med miljövänlig hårdvaxolja. Skogen och dess fantastiska möjligheter är inspirationen. Varje skal är unikt - välj mellan olika träslag och mönstring.

Skalen är minst lika stöttåliga som plastskal. Tekniken är noggrant utvecklad för att optimera träets styrka som hänger ihop med dess fiberriktning. Kanterna stärks av korsade fiberriktningar och BARK är stolta över att tillverka skal i 100% trä.

Allt virke är spårbart och du som kund kan därför läsa om vart just virket till ditt skal har vuxit. För att bidra till att bevara skogens ekosystem kommer virket från hyggesfri avverkning i stället för att kalhugga. På detta sätt bevaras många fler växtarter, trädslag, insekter, svampar och djur. Läs mer på barksweden.com

Trädet som blev ditt skal

Här växte din ASK
Ask (Fraxinus excelsior) är ett stort lövträd i familjen syrenväxter. Trädet är omtalat för att deras löv slår ut sist av alla (inhemska) lövträd på våren. Denna ask har vuxit i ett skogsparti i Vingåker i Södermanland. Det gamla askträdet fälldes för att ge plats åt ny föryngring av lövträd. Det vackra virket finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

Här växte din ALM
Denna mångåriga alm har vuxit vid Skånska Gruvan på kungliga Djurgården i Stockholm. Då trädet angreps av almsjuka var det tvungen att tas ner. Efter att ha stämt av med Djurgårdsförvaltningen fick vi rädda en del virke. Skansen Bygg har hjälp till med att såga upp virket till plankor. Det vackra virket finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

Här växte din BJÖRK
Denna björk, ca 150 år gammal, har vuxit i Ulla Klebergs trädgård i Stjärnsund i Dalarna. Trädet har varit älskat och prytt gården. Den har varit hem för fåglar och plats för lek med gunga och hängmatta. Då det var stor risk att det 30 meter höga trädet skulle knäckas hjälpe Ullas granne från Plockhugget henne att ta ner trädet. Kvar står nu en högstubbe som ett historiskt dokument och för den biologiska mångfaldens skull. Det vackra virket finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

OBS! Alla mönster är unika och kommer att variera från bilderna.

Specifikationer

Artnr: Mobilskal Fairphone 3 Alm, ofärgat
Artnr: Mobilskal Fairphone 3 Björk, ofärgat

Andra varor från samma varugrupp

 • FÖRHANDSBESTÄLL Fairphone 4 5G (256 GB)(leverans i början av november) Fairp...
  6 990 kr
 • FÖRHANDSBESTÄLL FAIRPHONE 4  128 GB(leverans i början av november) Nya Fairp...
  6 290 kr
 • USB-IF-certifierat, hållbart och säkert kabel för Fairphones.
  349 kr
 • Ladda ditt batteri helt snabbare än någonsin. Med Fairphone USB-laddare ladd...
  349 kr