Hem » Fairphone » Mobilskal till Fairphone 3 och 3+ av svenskt hyggesfritt trä, färg (grön, rosa och blå)
 • Grönt
 • Rosa
 • Blått

Mobilskal till Fairphone 3 och 3+ av svenskt hyggesfritt trä, färg (grön, rosa och blå)

Artikelnamn: Blått mobilskal till Fairphone 3
549 kr
Artikelnamn: Grönt mobilskal till Fairphone 3
549 kr
Artikelnamn: Rosa mobilskal till Fairphone 3
549 kr

Beskrivning

I samarbete med företaget BARK kan vi äntligen presentera unika mobilskal i 100 % hyggesfritt lövträ till Fairphone 3 och 3+. Mobilskalen finns  i färgerna rosa, blå och grönt och även helt ofärgade i träslagen ask, alm och björk. Skalen tillverkas på beställning och leveranstiden är ca 2-3 veckor från leverantör. Det här är helt platsfria mobilskal tillverkade med unik innovation! 

Till de färgade skalen använder vi restbitar med mindre utpräglad mönstring än de naturella. Detta för att minimera spillet av virke. De kan variera i träslag men är ofta björk och självklart hyggesfritt. De finns i färgerna grön, rosa och blått och är även de behandlade med endast hårdvaxolja.

BARK mobilskal är bearbetade ur 100% svenskt hyggesfritt lövträ. All tillverkning sker i egna lokaler i Spånga utanför Stockholm där skalen också får en slutbehandling med miljövänlig hårdvaxolja. Skogen och dess fantastiska möjligheter är inspirationen. Varje skal är unikt - välj mellan olika träslag, mönstring och färger.

Skalen är minst lika stöttåliga som plastskal. Tekniken är noggrant utvecklad för att optimera träets styrka som hänger ihop med dess fiberriktning. Kanterna stärks av korsade fiberriktningar och BARK är stolta över att tillverka skal i 100% trä.

Allt virke är spårbart och du som kund kan därför läsa om vart just virket till ditt skal har vuxit. För att bidra till att bevara skogens ekosystem kommer virket från hyggesfri avverkning i stället för att kalhugga. På detta sätt bevaras många fler växtarter, trädslag, insekter, svampar och djur. Läs mer på barksweden.com

Trädet som blev ditt skal

Här växte dn ASK
Ask (Fraxinus excelsior) är ett stort lövträd i familjen syrenväxter. Trädet är omtalat för att deras löv slår ut sist av alla (inhemska) lövträd på våren. Denna ask har vuxit i ett skogsparti i Vingåker i Södermanland. Det gamla askträdet fälldes för att ge plats åt ny föryngring av lövträd. Det vackra virket finns nu kvar som minne och pryder din telefon. 

Här växte din ALM
Denna mångåriga alm har vuxit vid Skånska Gruvan på kungliga Djurgården i Stockholm. Då trädet angreps av almsjuka var det tvungen att tas ner. Efter att ha stämt av med Djurgårdsförvaltningen fick vi rädda en del virke. Skansen Bygg har hjälp till med att såga upp virket till plankor. Det vackra virket finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

Här växte din BJÖRK
Denna björk, ca 150 år gammal, har vuxit i Ulla Klebergs trädgård i Stjärnsund i Dalarna. Trädet har varit älskat och prytt gården. Den har varit hem för fåglar och plats för lek med gunga och hängmatta. Då det var stor risk att det 30 meter höga trädet skulle knäckas hjälpe Ullas granne från Plockhugget henne att ta ner trädet. Kvar står nu en högstubbe som ett historiskt dokument och för den biologiska mångfaldens skull. Det vackra virket finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

Här växte ditt KÖRSBÄR
Körsbärets (Prunus) mörka, vackra ådring gör att träet ibland kallats för ”svensk teak”. Virket till ditt skal kommer från en liten gård i trakterna kring byn Stallarp på det småländska höglandet. Trädet växte på en betesmark och fälldes för att det stod i vägen för framkommligheten. Det vackra virket finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

Här växte ditt GULLREGN
Sett till virkets mönstring är gullregn (Laburnum anagyroides) ett så nära tropiskt träd vi kommer i Sverige. Virket till ditt skal kommer från en liten gård i trakterna kring byn Stallarp på det småländska höglandet. Då trädet skymmde sikten från köksfönstret fick det kapas men finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

Gillar du kulörer? Till de färgade skalen använder vi restbitar med mindre utpräglad mönstring än de naturella. Detta för att minimera spillet av virke. De kan variera i träslag men är ofta björk och självklart hyggesfritt. De finns i färgerna grön, rosa och blått och är även de behandlade med endast hårdvaxolja.

OBS! Alla mönster är unika och kommer att variera från bilderna.

Klicka här för att köpa ett ofärgat skal

Specifikationer

Artnr: Blått mobilskal till Fairphone 3
Artnr: Grönt mobilskal till Fairphone 3
Artnr: Rosa mobilskal till Fairphone 3

Andra varor från samma varugrupp

 • Unika helt plastfria mobilskal tillverkade av 100 % svenskt hyggesfritt lövtr...
  599 kr
 • USB-IF-certifierat, hållbart och säkert kabel för Fairphones.
  349 kr
 • Nu har vi äntligen fått in nya Fairphone 3+! Det här är en mobil som är annor...
  från 4 890 kr
 • Ladda ditt batteri helt snabbare än någonsin. Fairphone 3-batteriet räcker i...
  349 kr
 • Du kanske också är intresserad av

 • Unika helt plastfria mobilskal tillverkade av 100 % svenskt hyggesfritt lövtr...
  549 kr
 • Unika helt plastfria mobilskal tillverkade av 100 % svenskt hyggesfritt lövtr...
  599 kr