Hem » Böcker » Biografier » Minnet och elden

Minnet och elden

Artikelnamn: Minnet och elden
169 kr

Beskrivning

I 50 år har Pierre Schori varit aktiv inom internationell politik. Han var Olof Palmes nära medarbetare i internationella frågor och en central gestalt under Sveriges utrikespolitiska storhetstid.

I Minnet och elden publicerar Schori för första gången sina samtalsanteckningar från mötena med USA:s utrikesminister Kissinger, som bad Sverige vara kontaktlänk till Fidel Castro. I boken finns också skildringar av hemliga förhandlingar med Yasir Arafat och de israeliska ledarna för att få till stånd en uppgörelse i Palestinafrågan. Schori upplevde också många dramatiska händelser i det socialdemokratiska partiet och i svensk politik: IB-affären, Säpo-övervakningen, ubåtsfrågorna och inte minst får mordet på Olof Palme en central platsi hans minnen.

Pierre Schori blev senare statsråd, riksdagsledamot, ledamot av Europaparlamentet, svensk FN-ambassadör och befälhavare för FN:s blå baskrar i konfliktens Elfenbenskusten. Han träffade praktiskt taget alla politiska ledare i världen, i förhandlingar, medlarroller, eller i motstånd mot krig, förtryck och förföljelser. Hans memoar är ett oundgängligt bidrag till nutidshistorien och kommer nu även ut i storpocket.

Författare: Pierre Schori
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Storpocket
Utgivn. datum: 2015-10-27
Omfång: 589 Sidor

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173436274

Andra varor från samma varugrupp

 • En bok för knegare och drömmare, älskare och ensamvargar, konstnärer, galning...
  299 kr
 • I denna återblickande, nutidsgranskande och framåtspanande bok skapar den not...
  259 kr
 • Sommaren 2004 började jag utforska en person jag inte kände särskilt väl: min...
  221 kr
  Slut i lager
 • I "Jag blev Stockholmssyndromet" berättar Kristin Enmark om skräcken i valvet...
  148 kr