Hem » Böcker » Minnenas och glömskans hus

Minnenas och glömskans hus

Artikelnamn: Minnenas och glömskans hus
239 kr

Beskrivning

1942. Under resan från Belgrad mot läg­ren i norr lyckas en far bända upp ett hål i godsvagnen och släppa ut sina båda ­söner. Den äldste av dem, ­Albert, får i uppdrag att ta hand om sin lille­bror tills familjen kan återförenas. Men Albert återser aldrig sin ­familj. I stället måste han hitta ett sätt att förhålla sig till den ondska som så direkt och obarmhärtigt drabbat honom och många i hans närhet. Långt senare, när han deltar i en konferens för barn som likt honom levt gömda under kriget, hamnar han under en nattlig promenad i ­"Minnenas och ­glömskans hus". I huset finns två rum: i det ena kan han på en bildskärm återuppleva sin ­familjs öde, i det andra ges möjligheten att utplåna alla minnen och med dem den djupa smärta han känner. Ska han ta chansen att bli fri? Frågan är svår, svaret enkelt.

Minnenas och glömskans hus är en studie i ondska, med en för många okänd aspekt av Förintelsen som grund - hur den även drabbade judiska familjer på Balkan.

Filip David (född 1940) är en av Serbiens och f.d. Jugoslaviens mest kända kulturpersonligheter. Boken erhöll det prestigefyllda NIN-priset för 2014 års bästa roman i Serbien. Som författare har han publicerat noveller, romaner samt essäer. Under Milosevic-tiden var David aktiv motståndare till regimen och skrev regelbundet i oppositionella tidningar och tidskrifter.

Boken är översatt från serbiska av Kjell Magnusson

Författare: David, Filip
Förlag: Bokförlaget Tranan
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2016-03-29
Omfång 188 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Specifikationer

Artnr: 9789187179891

Andra varor från samma varugrupp

 • En dokumentär roman av Nancy Malavé om att vara invandrare i ett Sverige näs...
  199 kr
  Slut i lager
 • Majgull Axelsson tar oss med på en omvälvande resa genom krigets Europa och e...
  99 kr
 • Horace Engdahl samlar återigen sådana aforismer, längre funderingar och plöts...
  249 kr
 • Connell och Marianne växer upp i samma småstad. De kommer från skilda världar...
  210 kr