Hem » Böcker » Min historia

Min historia

Artikelnamn: Min historia
179 kr

Beskrivning

Hon är känd som en av grundarna till Svarta befrielsearmén, medlem av Svarta pantrarna och gudmor till hiphoplegenden Tupac Shakur.

År 2013 blev hon den första kvinnan någonsin att tas upp på listan över FBI:s mest efterlysta terrorister. Nu kommer Assata Shakurs skakande självbiografi för första gången på svenska.

Livstidsdomen för mordet på en vit delstatspolis 1973 delade USA. Fallet Assata blev en symbol för rasism och polisbrutalitet. Där kritiker såg en hänsynslös mördare såg Assatas försvarare ett offer för en systematisk och rasistisk kampanj för att kriminalisera svarta befrielseorganisationer.

I sin personliga och politiska självbiografi skildrar Assata de erfarenheter som fick henne att omfamna ett liv av aktivism. Assata Shakur min historia är ett bidrag till historieskrivningen och den nutida debatten om rasism och diskriminering. Boken intar en självklar plats intill Malcolm X självbiografi och Maya Angelous böcker.

Assata Shakur är också känd som Joanne Chesimard. Hon rymde från fängelset 1979 och lever idag i exil på Kuba. FBI erbjuder upp till en miljon dollar för information som kan leda till hennes gripande.

Med förord av Angela Davis och Nathan Hamelberg. Assata Shakurs dikter har tolkats till svenska av Athena Farrokhzad och Leandro Schclarek Mulinari.

Författare: Assata Shakur, Angela Davis
Förlag: Verbal Förlag
Bandtyp: Häftad
Utgivn. datum: 2015-11-23
Omfång: 392 sidor

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789187777134

Andra varor från samma varugrupp

 • För första gången beskriver Clark Olofsson utförligt vad som hände i valvet u...
  148 kr
 • Eva Odrichinsky beskriver via högst privata upplevelser verkligheten för den ...
  210 kr
 • I snart femtio år har Marie-Louise Ekman varit en betydelsefull personlighet ...
  292 kr
 • Sommaren 2004 började jag utforska en person jag inte kände särskilt väl: min...
  221 kr
  Slut i lager