Hem » Böcker » Samhälle och debatt » Migrationsmyten

Migrationsmyten

Artikelnamn: Migrationsmyten
200 kr

Beskrivning

"Det finns en uppfattning om att ett land kan ha antingen en hållbar välfärdsstat eller höga invandringsnivåer. Men den synen är fel, för det går att ha båda."

- Peo Hansen

Att invandring kostar pengar är en vedertagen sanning. Flyktingar anses nyttja mer i välfärdsstöd än de bidrar med i skatt. Denna sanning rättfärdigar en alltmer restriktiv migrationspolitik.

2015 tog Sverige emot flest flyktingar i relation till befolkning i EU. Under kommande år pratades det om flyktingkris och floder av invandrare trots att inflödet av flyktingar i själva verket visade sig vara en ekonomisk framgångssaga. Gränserna stängdes och allt färre släpptes in på premissen att Sverige och EU helt enkelt inte klarade av mer.

Men, är det verkligen en förlustaffär att ta emot flyktingar och har det verkligen kostat oss? Genom Modern Monetary Theory bevisar Peo Hansen att vårt konservativa sätt att se på ekonomi i relation till migration är både omodern, felaktig och rent skadlig. För människorna och för statsfinanserna.

"Hansen successfully rewires our thinking about migration and the economy. I highly recommend this superb book." Dirk Ehnts, Institute for International Political Economy, Berlin

"This book is essential reading." Nicholas De Genova, University of Houston, Texas

"This book should be on the desk of every journalist, politician and policy-maker in the European Union and beyond." Gurminder Bhambra, University of Sussex

Peo Hansen är professor i statsvetenskap vid Linköpings universitet och har tidigare gett ut Eurafrika: EU:s koloniala rötter (2015) tillsammans med Stefan Jonsson på Leopard Förlag.

Inbunden
Tryckår 2021
ISBN: 9789189145542

Specifikationer

Artnr: 9789189145542

Andra varor från samma varugrupp

 • Substans är en tankebok om för alla som är intresserade av skrivande. Den vil...
  189 kr
 • Sexjournalen är en samling med fyrtio unga kvinnors personliga texter om sex ...
  170 kr
 • I Politiska texter - i väntan på det inställda sammanbrottet samlas Johan Ehr...
  179 kr
 • Mörker, vilket jävla mörker. Det sammanfattar de senaste årens politiska utve...
  180 kr