Hem » Böcker » Biografier » Marie-Louise Ekmans två liv

Marie-Louise Ekmans två liv

Artikelnamn: Marie-Louise Ekmans två liv
289 kr

Beskrivning

I snart femtio år har Marie-Louise Ekman varit en betydelsefull personlighet i svenskt kulturliv. Nu släpps äntligen den första fullständiga och rikt illustrerade biografin, där hon öppenhjärtigt berättar om livet, familjen, relationerna och konsten.

Bajskorvar, kroppsöppningar och kroppsvätskor, motiven i Marie-Louise Ekmans konst har genom åren både provocerat och roat. Även med sina filmer och teaterpjäser har hon skakat om sin publik och egensinnigt utmanat och väckt frågor. Hon har konsekvent skapat egna uttryck och gått nära gränser både som konstnär och människa.

I snart femtio år har Marie-Louise Ekman varit en betydelsefull personlighet i svenskt kulturliv. Detta är den första fullständiga och rikt illustrerade biografin där hon berättar öppenhjärtigt om sitt liv, familjen, relationerna och konsten. Under senare år har Marie-Louise Ekman varit en hyllad chef för Dramaten och dessförinnan uppskattad rektor för Kungliga Konsthögskolan, men vägen till kramad kulturpersonlighet har varit krokig. I boken får vi följa henne från en komplicerad uppväxt, genom misslyckade skolår och i sökandet efter en identitet som kvinna, mor och konstnär.

Klas Gustafson, född 1950, är journalist och har skrivit en rad framgångsrika biografier om bland andra Monica Zetterlund, Gösta Ekman och Cornelis Vreeswijk. Den senaste, Fantasten Per Oscarsson, kom ut 2014.

"Det är oavbrutet underhållande." - Lars Linder, DN

"Här finns ingen sentimentalisering, inga reflexmässiga antaganden. Snarare en förutsättningslös nyfikenhet på en människa som egentligen är omöjlig att placera." - Martina Montelius, Expressen

"Det är en rejäl lunta marielouiseiana. Fylld av sanningar, påståenden och raka rör - och en generös kavalkad av foton, målningar och andra konstverk." - Lars Ring, SvD

Författare: Klas Gustafson
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2015-08-04
Omfång: 368 sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173435826

Andra varor från samma varugrupp

 • En fascinerande historia om uppgång och fall, om svek och bedrägeri, om passi...
  190 kr
 • Johan Ehrenberg skriver personligt och politiskt om ETC:s 40-åriga historia. ...
  250 kr
 • Malcolm X är det mest heltäckande verket om mannen bakom myten, fullmatad med...
  290 kr
 • Om Furats och andras resa till Fort Europa. Den bärs av förlust, skam, hat oc...
  200 kr