Hem » Böcker » Biografier » Malcolm X

Malcolm X

Artikelnamn: Malcolm X
232 kr Ord. Pris (290 kr)

Beskrivning

Pulitzerbelönad biografi om Malcolm X, som utsågs till årets bästa bok av bland andra New York Times, New Yorker, The Nation, Publishers Weekly och Washington Post Malcolm X är en av den amerikanska 1900-talshistoriens mest kontroversiella, komplexa, och inflytelserika ikoner.

Manning Marables hyllade biografi har redan omformat bilden av landets kanske största förkämpe för social förändring och ger en levande skildring av ras- och klasskillnadernas USA. Malcolm X är det mest heltäckande verket om mannen bakom myten, fullmatad med nya uppgifter och chockerande avslöjanden. Berättelsen täcker Malcolms svåra uppväxt, följer spåret till hans föräldrar som var aktivister och Marcus Garvey-anhängare, leder vidare genom hans eget arbete med Nation of Islam och uppkomsten av den svarta nationalismen och kulminerar med tidigare okända uppgifter om mordet på honom.

Manning Marable var professor i afroamerikanska studier vid Columbia University. Han skrev femton böcker och tilldelades det prestigefulla Pulitzerpriset för sitt sista storverk, Malcolm X. 

Författare: Marable, Manning
Förlag: Leopard Förlag
Mediatyp: Storpocket
Utgivn. datum: 2016-01-04
Omfång: 715 Sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173436533

Andra varor från samma varugrupp

 • När Arash och hans familj kommer till Sverige från krigets Iran i mitten av 8...
  210 kr
 • Över hela världen tvingas människor fly varje dag. Det påverkar dem, men de p...
  170 kr
 • Judejävel är Hermeles personliga resa som inte väjer för de svåra frågorna kr...
  200 kr
  ( 250 kr)
 • Jag kan föreställa mig din måndag, den där sista dagen i augusti. Jag kan se ...
  249 kr