Hem » Julkalender 2017 » Lucka 15

Lucka 15

Artikelnamn: Mörkrummet
169 kr
Slut i lager

Beskrivning

Dagens erbjudande: Köp Mörkrummet för 169 kr (ordinarie pris 221 kr)

Sommaren 2004 började jag utforska en person jag inte kände särskilt väl: min pappa. Projektet tog avstamp i bitterhet, i vreden hos en dotter vars förälder hade försvunnit från hennes liv. Jag var på jakt efter en ful fisk, en slug slingrare som hade smitit från så många saker – ansvar, kärlek, skuld, ånger. Jag förberedde ett åtal, samlade bevis inför en rättegång. Men någonstans på vägen omvandlades åklagaren till vittne.

Så inleder Susan Faludi sin djupgående och berörande undersökning av familj, kärlek och identitet. När hon får reda på att hennes 76-årige pappa – som hon inte haft kontakt med på en kvarts sekel – har genomgått en könskorrigering och flyttat tillbaka till sitt hemland Ungern bestämmer hon sig för att söka upp henne. Kunde det verkligen stämma att den explosive machoman som hon växte upp med numera lever som ”en fullständig kvinna” i det land fadern en gång flydde ifrån?

Faludis kamp för att förstå sin fars förvandling tar henne över flera gränser – historiska, politiska, religiösa och sexuella – och ställer henne inför vår tids största fråga: är identitet något du kan välja, eller det enda du inte kan undkomma?

 

Författare: Susan Faludi

Förlag: Leopard Förlag

Bandtyp: Inbunden

Utgivn. datum: 2017-03-08

Omfång: 350 sidor

 

Erbjudandet gäller endast idag 15/12-2017

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173437097-1