Hem » Klimatprodukter » Hus och hem » Lightair IonFlow 500C

Lightair IonFlow 500C

Artikelnamn: Lightair IonFlow 500C
3 990 kr

Beskrivning

LightAir IonFlow 500C, takhängd luftrenare

Den här luftrenaren är ett perfekt valet om du är trångbodd eller helt enkelt vill ha luftrenaren ur vägen. Modellen är utmärkt för förskolor, skolor, företag eller andra offentliga platser där man inte vill att någon ska röra, välta eller störas av luftrenaren.

LightAir IonFlow 500C är enkel att hänga upp och installera. Den är höj- och sänkbar för att passa alla takhöjder och för att vara enkel att rengöra.

LightAir IonFlow 500C är mycket effektiv, tyst, filterfri, ozonfri, energisnål, användarvänlig, stilfull och ekonomisk. Den renar en yta upp till 50 m². Har du ett större utrymme hänger du upp flera luftrenare i rummet för maximal reningseffekt.

Denna luftrenare renar luften på ett helt unikt och innovativt sätt. Den renar luften från de allra minsta luftburna partiklarna som är de som är farligast för vår hälsa.

- LightAir IonFlow patenterade teknologi genererar miljarder elektroner per sekund som omvandlas till negativa joner.

- De negativa jonerna laddar partiklarna i luften såsom virus, bakterier, avgaser, pollen, allergener, etc. negativt.

- När partiklarna har blivit negativt laddade attraheras de av den positivt laddade kollektorn som sitter på luftrenaren och som fungerar som en jätte stor magnet för partiklar.

- När kollektorn blivit smutsig stänger du av luftrenaren, tar bort kollektorn och tvättar den i vatten och sätter sedan tillbaka den igen. Det är allt underhåll som behövs.

Oskadliggör 97% av virus

LightAir IonFlow luftrenarna är ett bra skydd mot influensa, förkylning och andra infektioner orsakade av luftburna virus och bakterier.

En sju år lång forskningsstudie som gjorts på Karolinska Institutet bevisar att IonFlow oskadliggör 97% av virus redan i luften och minskar effektivt spridningen av infektioner.

5 främsta fördelarna med IonFlow-luftrenare:

1. LightAir IonFlow luftrenare renar luften från de minsta och mest hälsovådliga partiklarna i luften såsom virus, bakterier, avgaser, damm, pollen, rök, allergener, m.fl.

2. LightAir IonFlow är vetenskapligt bevisad att oskadliggöra virus redan i luften samt effektivt förhindra spridning av virus. Den kan således anses som en av de bästa luftrenarna för människor med astma, KOL, gravida, spädbarn, gamla och sjuka som anses mest känsliga för infektioner

3. Med en ljudnivå på endast 21 dB(A), jämfört med 35-80 dB(A) för typiska filterbaserade HEPA luftrenare, så hörs denna luftrenare inte alls i en normal hem- eller arbetsmiljö.

4. Inga dyra filter att byta ut istället har den en partikelkollektor som du enkelt tvättar ren i vatten vilket är bra för både plånboken och miljön.

5. LightAir IonFlow helt unika och innovativa teknologi genererar en mycket hög koncentration av negativa joner utan att producera ozon som en biprodukt.

Prestanda som kan mätas med HEPA-filter

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) har testat ett antal av de marknadsledande luftrenarna inklusive LightAir IonFlow med avseende på deras förmåga att rena luften från små förbränningspartiklar. Testet verifierar att LightAir IonFlow effektivt renar luften och tar bort nästan alla luftburna partiklar. Den är faktiskt så effektiv att den kan mäta sig med en av de bästa HEPA-filter baserade luftrenarna på marknaden, men utan störande ljud, hög energikonsumtion och dyra filterbyten.

Testrapporter från ett flertal statliga testinstitut som SP i Sverige och VTT i Finland har bevisat att LightAir IonFlow är ozonfri. Ozon har alltid varit en negativ bieffekt av jonisering, vilket betyder att ju högre jonproduktion desto högre ozonvärde. I och med att gränsvärdet för ozon måste respekteras så har det resulterat i många ineffektiva jonisatorer på marknaden. LightAir är så vitt vi vet den enda och första tillverkaren som lyckats lösa detta problem och kan generera en extremt stor mängd negativa joner utan något ozon.

 

Specifikationer

Artnr: K00271

Andra varor från samma varugrupp

 • Ett ekologiskt alternativ till värmeljus.
  120 kr
 • LightAir IonFlow Signature-serienVackra, effektiva, tysta och filterfria luft...
  4 299 kr
 • POWERplus Koala kombinerar funktionellt ultralätt ljus med varmt och mysigt r...
  399 kr
 • Ett modernt designat insektshotell i serien 'Urban'.
  449 kr