Lightair IonFlow 50 Evolution Gold

Lightair IonFlow 50 Evolution Gold är effektiv, tyst, filterfri, ozonfri, energisnål, användarvänlig mm. Den passar perfekt på ett bord, på skrivbord eller på golvet. Täcker en yta på ca. 50 kvm.
Lightair IonFlow 50 Evolution Gold
Artnr Evolution Gold
3 200 kr
Bookmark and Share

Lightair 50 Evolution Gold erbjuder en oslagbar kombination av fördelar; effektiv, tyst, filterfri, ozonfri, energisnål, användarvänlig och ekonomisk.

Luftrenare av denna modell passar perfekt att ställa på ett bord, på ditt skrivbord eller direkt på golvet.

Så här fungerar den
1. Inomhusluften är full av partiklar som kommer från dig själv, din omgivning och dina aktiviteter. Exempel på partiklar är bakterier, virus, mögel, pollen, avgaser, etc.
2. Lightair IonFlow 50 luftrenare genererar miljarder elektroner per sekund som omvandlas till negativa joner.
3. De negativa jonerna laddar partiklarna i luften negativt.
4. När partiklarna har blivit negativt laddade attraheras de av den positivt laddade kollektorn som fungerar som en jätte stor magnet för smuts. IonFlow 50 är speciellt effektiv i att rena luften från de allra minsta partiklarna som anses vara mest skadliga för vår hälsa.
5. Kollektorn kommer att bli smutsig på utsidan. Hur snabbt beror på hur förorenad miljön är där den placeras.
6. Vi behov tas kollektorn enkelt av och rengörs i vatten
och diskmedel.

Fördelar

Effektiv

Reducerar effektivt luftburna partiklar (storlek 0,01-1,0 μm) såsom damm, pollen, rök, allergener, bakterier, virus, mögel, m.m. Den är speciellt effektiv i att rena luften från de minsta partiklarna som anses vara farligast för vår hälsa.

Filterfri

Inga dyra filter att byta ut istället en kollektor som du enkelt tvättar ren i vatten och diskmedel vid behov.

Helt tyst

Ljudnivån är mindre än 5 dB. Som jämförelse anses 45 dB hindra och störa daglig aktivitet. De flesta luftrenare har en ljudnivå på 35-80 dB.

Energisnål

Går på bara 12V och förbrukar endast 7W per timme, vilket är betydligt lägre än de flesta luftrenare. Energikonsumtionen är mycket relevant då IonFlow 50 liksom alla luftrenare måste vara på hela tiden för att effektivt hålla nere partikelkoncentrationen.

Ozonfri

0 ppm, ozonnivån är inte ens mätbar och anses därför vara noll. Så vitt vi vet är Lightair den första som lyckats generera en mycket hög koncentration av negativa joner utan att producera ozon som en biprodukt.

Prisbelönt Design

Lightair IonFlow 50 har blivit belönad med ett flertal prestigefyllda design priser, bland annat International Design Excellence Awards (IDEA) och Elle Decor Rising Star Award.

Lätt att montera, använda och underhålla

Sätt bara i kontakten och låt luftrenaren göra sitt jobb. Det är endast 4 delar att sätta samman och inga rörliga delar som lätt kan gå sönder! Underhållet är enkelt och lättskött då du då och då endast lyfter av kollektorn och rengör den i vatten.

Kompakt

Liten och lättplacerad. Bland de fyra modellerna finns det alltid någon som passar just dig och din miljö.

Miljövänlig

Lightair strävar efter att respektera miljön under produktens hela livscykel.
Specifikationer:

Mått: 19 x 59 cm
Vikt: 2.7 kg (exkl. adapter)
Yta: ca. 50 m2
Ljudnivå: 5 dB
Energiförbrukning: 7W
Ozonutsöndring: 0 ppm, (instrumentet mäter ända ner till 0,002 ppm och Lightair gör inget utslag)
Certifieringar: EMC (Electromagnetic Quality) CE, ETL (US), GS, S, BSMI, CQC
Partikelreduktion: Eliminerar effektivt partiklar (storlek 0.01-1.0 μm). Speciellt effektiv mot de minsta och farligaste partiklarna (nanopartiklar under 0.1 µm), men även på större partiklar (1.0-25.0 μm) på en acceptable nivå.
Jonproduktion: 250 000 negativa joner/cm3 på 1 meters avstånd.
Prestanda

LIGHTAIR IonFlow 50 är baserad på en revolutionerande och unik teknologi. Den visar enastående resultat i olika slags tredjepartstester. Den unika prestandan beror framförallt på förmågan att generera en enormt stor mängd elektroner som omvandlas till motsvarande mängd negativa joner samt att effektivt kunna samla in partiklar i luften. Så vitt vi vet har ingen annan luftrenare uppnått denna höga produktion av negativa joner utan allvarliga bieffekter som utsöndring av ohälsosamma mängder ozon. Jämfört med traditionella luftrenare så tvingar inte Lightair IonFlow 50 luften genom ett filter för att på så vis fånga partiklar, istället så flyttar den själva partiklarna i luften till kollektorn med hjälp av det naturliga luftflödet i rummet och kollektorns starka dragningskraft.

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) har testat ett antal av de marknadsledande luftrenarna inklusive Lightair IonFlow 50 med avseende på deras förmåga att renar luften från små förbränningspartiklar. Testet verifierar att Lightair IonFlow 50 effektivt renar luften och tar bort nästan alla luftburna partiklar. Den är faktiskt så effektiv att den kan mäta sig med en av de bästa HEPA filter baserade luftrenarna på marknaden, men utan störande ljud, hög energikonsumtion och dyra filterbyten.

Test rapporter från ett flertal statliga testinstitut som SP i Sverige och VTT i Finland har bevisat att IonFlow 50 är ozonfri. Ozon har alltid varit en negativ bieffekt av jonisering, vilket betyder att ju högre jonproduktion desto högre ozonvärde. I och med att gränsvärdet för ozon måste respekteras så har det resulterat i mycket ineffektiva jonisatorer. Lightair är så vitt vi vet den enda och första som lyckats lösa detta problem och kan generera en extremt stor mängd negativa joner utan något ozon!

Förutom kapaciteten att rena luften så skapar IonFlow 50 en miljö som är fylld av hälsosamma negativa joner. Den franska fysikerna J Bricard upptäckte redan på 50-talet relationen mellan det elektriska balansen i luften och föroreningshalten. Bricards fysiska lag är enkel: Låg koncentration av negativa joner är lika med förorenad luft och hög koncentration av negativa joner är lika med ren luft. Det finns ett stort antal forskningsstudier gjorda på effekterna av negativa joner på vår hälsa. Resultaten visar på att negativa joner underlättar pollenallergi, astma, säsongsdepression, trötthet och huvudvärk. Det har också bevisats att negativa joner förbättrar aktiv rörelse, arbetskapacitet, mental styrka och minskar felfrekvensen.
Testresultat

Fullständiga tredjeparts-tester kan laddas hem från Lightairs hemsida
Om tillverkaren

LightAir innehar och kontrollerar två patenterade teknologier, IonFlow* och CellFlow**. Dessa två teknologier är unika och revolutionerande och skapar oändliga möjligheter till förbättrad luftmiljö i hem, på arbetsplatser, i skolor, i industrier samt i hela byggnader.

Lightair utvecklar inte bara luftrenare för människor som uppskattar ren och hälsosam luft utan även för dem som ser till design och De har tagit fasta på vikten av en tilltalande form och design och tycker att din luftrenare ska passa in i ditt hem eller på ditt kontor. Lightair är formgiven av den många gånger prisbelönte designern Michael Malmborg. Hans möbler och industridesign är internationellt uppmärksammat i mer än 70 design media.

LIGHTAIR IonFlow 50 reducerar effektivt luftburna partiklar (storlek 0,01-1,0 μm) såsom damm, pollen, rök, allergener, bakterier, virus, mögel, m.m. Den är speciellt effektiv i att rena luften från de minsta partiklarna som anses vara farligast för vår hälsa.

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) har testat ett antal av de marknadsledande luftrenarna inklusive Lightair IonFlow 50 med avseende på deras förmåga att renar luften från små förbränningspartiklar. Testet verifierar att Lightair IonFlow 50 effektivt renar luften och tar bort nästan alla luftburna partiklar. Den är faktiskt så effektiv att den kan mäta sig med en av de bästa HEPA filter baserade luftrenarna på marknaden, men utan störande ljud, hög energikonsumtion och dyra filterbyten.
Stoppar spridning av influensavirus

Den 22 September 2015 presenterades en rapport som visar att Lightairs luftrenare stoppar spridningen av influensavirus i luften. Läs mer om detta på Lightairs hemsida.
Produktgaranti

När du beställt en Lightair-produkt kan du registrera ditt köp på Lightairs garanti-sida för att validera produktgarantin.

* IonFlow: en optimerad och förbättrad version av traditionell joniseringsteknologi
** CellFlow: en väsentlig förbättring av konventionell elektrostatfilterteknologi

 

Leveransinformation

Läs mer om våra leveransvillkor i våra köpvillkor.

Andra varor från samma varugrupp

Evolution är den senaste bordsversion för hem...
2 990 kr
Art nr. Lightair Evolution
Lighthouse 250 Lantern från Goal Zero är mark...
949 kr
Art nr. Vevlykta 250
Egloo är en liten värmeljus-driven rumsvärmar...
från 594 kr
Lär dig hur du bygger en varmbänk så kan du o...
500 kr
Art nr. varmbankskurs-07-04-17

NYHETER