Hem » Böcker » Leopardens öga

Leopardens öga

Artikelnamn: Leopardens öga
99 kr

Beskrivning

Vit rasism och svart hat

"Jag vill inte dö på golvet. Naken, med kackerlackor krypande över mitt ansikte."
Han kramar med fingrarna runt det blöta lakanet, förbereder sig för en attack som kommer att bli våldsammare än de tidigare. Svagt, med en röst som knappt bär, ropar han ut i mörkret efter Luka, men där finns bara tystnaden och den afrikanska nattens spelande cikador. "Han kanske sitter här utanför dörren", tänker han desperat. "Han kanske sitter där och väntar på att jag ska dö."

Från Norrland hamnar Hans Olofsson av en händelse i Zambia i slutet av 60-talet. Han blir kvar i arton långa år, till en början besjälad av svenska värderingar om samarbete och solidaritet. Men den afrikanska verkligheten på den farm han driver ställer helt andra krav. Sakta nöts han ner av de vitas rasism och de svartas hat.

En dag hittar han sina vita grannar lemlästade till döds och förstår att hans egna dagar är räknade. Ska han stanna och kämpa eller fly fältet?

"Mankell tar oss från kylan och klaustrofobin i en liten stuga i Sverige, till hettan, dammet och våldet i postkolonialismens Afrika, och varje miljö levandegörs med en omedelbarhet som lämnar läsaren omväxlande frusen och överhettad - och helt oförmögen att frigöra sig från denna fängslande och täta berättelse." - Booklist, USA

Författare: Henning Mankell
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Pocket
Utgivn. datum: 2008-06-01
Omfång: 298

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173431675

Andra varor från samma varugrupp

 • Den femte kvinnan
  99 kr
 • Monica Kristensen kriminalserie om sysselmannen Knut Fjeld på Svalbard
  220 kr
 • Mördare utan ansikte
  179 kr
 • Handen- Ett fall för Wallander
  249 kr