Hem » Böcker » Samhälle och debatt » Korruptionens vägar

Korruptionens vägar

Artikelnamn: Korruptionens vägar : Mutor, människor och moral
229 kr

Beskrivning

Korruptionsbrotten är av naturliga skäl mycket diskreta till sin natur. De båda aktörerna - givaren och tagaren av mutor - har samma intresse av att inget ska bli känt av någon utomstående. Allra minst offren. Därför skiljer sig korruptionsbrotten från de flesta andra brott vålds-, stöld- och sexualbrott drabbar ju någon direkt och uppenbart.

När det gäller korruption i internationella affärer så är de återhållande faktorerna än mindre. Anders Törnvall lyfter i sin bok fram moralens och samvetets betydelse genom att fokusera på korruptionens offer. Dessa försvinner ju lätt ur sikte när det inte gäller mord, stöld eller bedrägerier där offren uppmärksammas i mycket högre grad.

Törnvall gör i boken en internationell översikt över olika länders och kulturers inställning till korruption. Boken tar upp sådant som inte kommer fram i rent juridisk litteratur, därför är denna framställning unik och bjuder både på såväl mycket information som på överraskning. Vi ser hela tiden exempel på svenska och internationella företags agerande vid exempelvis vapenaffärer, telefoni- och energiavtal.

Anders Törnvall är professor i Linköping och författare. Thorsten Cars har skrivit bokens företal. Cars är jurist, tidigare chef för Institutet mot mutor och landets ledande expert på området.

Författare: Törnvall, Anders
Förlag: Carlsson
Bandtyp: Danskt band
Utgivn. datum: 2016-05-31
Omfång: 176 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173317580

Andra varor från samma varugrupp

 • I Att återvända till livet berättar Dina och Jovan Rajs om att komma tillbaka...
  208 kr
 • Trumps valseger var en politisk chock. Men varför vann han? Hur kom vi fram t...
  220 kr
 • Joshua Greenes bok kommer att förändra hur du ser på hur moraliskt tänkande f...
  259 kr
 • En djupt personlig berättelse där Veronica Palm reflekterar över händelser i ...
  210 kr