Hem » Böcker » Deckare » Kolbarnet

Kolbarnet

Artikelnamn: Kolbarnet
160 kr

Beskrivning

"Hon har något speciellt att berätta i en väldigt utsatt miljö, man vill läsa mer." - Magnus Utvik, Gomorron Sverige SVT

Vad händer i ett slutet samhälle där alla känner alla, när ett barn försvinner? Isande norsk spänning i succéserie av polarforskaren Monica Kristensen.

Femåriga Ella förvinner spårlöst från förskolan Kolbarnet och först tror man att det är flickans alkoholiserade pappa som har tagit henne med sig för att hämnas på mamman. Men när tiden går och varken far eller dotter dyker upp börjar byns invånare att befara det värsta. Det djupa polarmörkret och en extrem kyla har lagt sig tungt över Svalbard och en liten flicka har mycket små chanser att klara sig på egen hand. När man hittar pappan, som visar sig ha omkommit i en bilolycka under mystiska omständigheter, inser polisen att kampen att rädda Ellas liv är en kamp mot klockan.

I kriminalromanen Kolbarnet har Monica Kristensen skapat ett levande och nyanserat porträtt av ett isolerat samhälle där såväl illegal smuggling som det lilla samhällets intriger och byskvaller utgör en viktig komponent i berättelsen.

Monica Kristensen är en av Norges främsta polarforskare och har mottagit ett flertal vetenskapliga utmärkelser. Kolbarnet är Kristensens andra kriminalroman av hittills fyra som utspelar sig på Svalbard, och den första av hennes böcker som översatts till svenska.

Författare: Monica Kristensen
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2015-08-03
Omfång: 255 sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173435802

Andra varor från samma varugrupp

 • Handen- Ett fall för Wallander
  249 kr
 • Maj 1942. Två av de allierades skepp är på väg till Nordnorge för att genomfö...
  199 kr
 • Mankell fick idén att skriva om kriminalkommissarie Kurt Wallander när främli...
  180 kr
 • En kriminalroman av Henning Mankell. Det ligger en man på gatan framför den b...
  99 kr