Hem » Böcker » Kennedys hjärna

Kennedys hjärna

Artikelnamn: Kennedys hjärna
99 kr

Beskrivning

Kennedys hjärna

En dag på hösten 2004 reser den svenska arkeologen Louise Cantor, från sin utgrävning i Grekland till en konferens i Stockholm. Hon ska träffa sin son Henrik, men blir orolig när han inte kommer till mötet.

När Louise lyckas ta sig in i hans lägenhet hittar hon Henrik död. Allt tyder på självmord, men Louise tror inte på det.

Tillsammans med sin ex-man, Aron Castor, försöker hon följa Henriks sista tid i livet. Vägen leder rakt in i en skuggvärld som skapats i aidsepidemins spår, en värld som befolkas av människor som försöker sko sig på katastrofens offer. Det är cyniska spekulanter som säljer infekterat blod, forskningsteam som i sin jakt på ett vaccin genomför dubiösa och farliga tester och inte minst narkotikahajar som i bromsmedicinerna har hittat ytterligare en drog att handla med.

Det är starka krafter som de utmanar. Louise och Aron inser snart att de precis som Henrik sätter sina liv på spel när de följer de spår som vindlar uppåt och uppåt till mäktiga ekonomiska institutioner och in i maktens korridorer. Och för dem som börjat vandra på denna väg finns ingen återvändo.

Kennedys hjärna är en gastkramande berättelse om den stora kollektiva lögn som Europa och Västvärlden lever under i aidsepidemins epok.

Författare: Henning Mankell
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Pocket
Utgivn. datum: 2007-05-01
Omfång: 386

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173431651

Andra varor från samma varugrupp

 • På 1970-talet gav sig Joan Didion ut på två långa reportageresor i två kontra...
  189 kr
 • Eric växer upp på 1950-talet. Det är en tid när grunden för det svenska folkh...
  240 kr
 • Om Furats och andras resa till Fort Europa. Den bärs av förlust, skam, hat oc...
  219 kr
 • En urflippad men igenkännbar samtid - avtrubbande kontorsmiljöer, statusstres...
  219 kr