Karl Marx

Artikelnamn: Karl Marx : en biografi
339 kr

Beskrivning

När Muren revs och Sovjet och dess imperium föll samman trodde många att Karl Marx därmed skulle förlora all aktualitet.

Men så blev det inte. Tvärtom har han åter kommit i centrum i en tid av skenande kapitalism. Det är som kapitalismens främste kritiker han lever vidare, inte som den avlägsne anfadern till Sovjetkommunismen. Marxismen är inte hans verk; ett lämpligare namn är engelsismen, efter Friedrich Engels, hans vän, välgörare och medarbetare. Marx själv slog sig inte till ro med några färdiga resultat. Han fullbordade inte Kapitalet, sitt viktigaste arbete, trots att han arbetade med det i flera årtionden. Ständigt var han redo att tillägna sig nya tankar och nytt material.
Samtidigt är det han som gett den mest levande, fortfarande träffande bilden av det moderna, kapitalistiska samhället där allt som är fast förflyktigas.

Bilden av Marx har i grunden förändrats genom de senaste årtiondenas internationella forskning och inte minst genom den stora kritiska utgåvan av hans skrifter, brev och anteckningar.
Det är denna nya bild som Sven-Eric Liedman förmedlar i Karl Marx : en biografi. Men därutöver rymmer boken flera egna resultat. Det gäller både Marx syn på politikens roll och möjligheter i samhället och flera av hans grundläggande begrepp som dialektik och alienation. Inte minst klargörs både likheter och skillnader mellan Marx och hans efterföljare.

Författare: Liedman, Sven-Eric
Förlag: Albert Bonniers förlag
Mediatyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2015-09-11
Omfång: 818 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789100153175

Andra varor från samma varugrupp

 • Katarina Taikons krav på inkludering i samhället väckte starka reaktioner, bå...
  69 kr
 • Boken kretsar kring frågor om vad städning betyder i människors liv. Kort sag...
  219 kr
 • Det riktiga landslaget är en beskrivning av hur illa det står till i svensk f...
  199 kr
 • Frilansjournalisten Joakim Medin ger en världsunik skildring av den kurdiska ...
  219 kr