Hem » Böcker » Kantslag

Kantslag

Artikelnamn: Kantslag ; Minna saknar en övningslokal
189 kr

Beskrivning

Hon har kallats en "helt unik nordisk berättarröst" och tilldelats P. O. Enquists pris. Dorthe Nors är en av Danmarks mest originella samtida författare och har med novellsamlingen Kantslag fått sitt internationella genombrott. Nu kommer hon för första gången ut i Sverige med novellsamlingen Kantslag och romanen Minna saknar en övningslokal i en vacker vändbar samlingsvolym.

Novellerna i Kantslag är kärnfulla, omskakande och brutala. Med en mästerlig blick för vardagslivets dramatik skriver Dorthe Nors om människor vars tillvaro är ställd på sin spets. Det handlar om flickan som förlorat oskulden, buddisten som får sparken, kvinnan som just mördat någon som gjort henne illa men också om det förunderliga i vardagen. I de femton berättelserna i denna kolsvarta pärla till bok lyckas Nors bygga upp världar och rasera dem på nytt på bara några få sidor, samtidigt som hon kärleksfullt dissekerar det mänskliga beteendet.

Romanen Minna saknar en övningslokal är en underfundig, intensiv och humoristisk historia om Minna, en kompositör som saknar replokal. Fast faktum är att hon är i avsaknad av många saker: till exempel barn, ett existensberättigande och en röst. För att skapa sig plats i sitt eget liv inser hon att hon måste bryta med andra. Även här handlar det om en person som balanserar på kanten, som svävar mellan förnuft och känsla.

Författare: Nors, Dorthe
Förlag: Ordfront Förlag
Mediatyp: Kartonnage
Utgivn. datum: 2015-07-27
Omfång: 187 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789170378379

Andra varor från samma varugrupp

 • Danslärarens återkomst
  99 kr
 • Sönderfall är ett förtätat familjedrama i tre akter.
  99 kr
  ( 200 kr)
 • Repetitionsutgåvan av manusboken Harry Potter och Det fördömda barnet, del et...
  249 kr
 • I Mannen som sökte sin skugga, den femte boken i Millenniumserien, har David ...
  221 kr