Hem » Kurser och evenemang » Just kids

Just kids

Artikelnamn: Just kids
129 kr

Beskrivning

»Det var sommaren då Coltrane dog. Sommaren då Jimi Hendrix satte eld på sin gitarr och Kina sprängde en vätebomb. Det var uppror i Newark och protestmarscher mot Vietnamkriget. Världen stod på tröskeln till en ny tid. Det var kärlekens sommar. Det var sommaren som förändrade mitt liv. Det var sommaren då jag mötte Robert.«

Den heta sommaren 1967 lämnar Patti Smith hemstaden i New Jersey. Hon hoppar av sin lärarutbildning och tar sig till äventyret i New York. Hon är tjugo år gammal och har tröttnat på hemstadens inskränkthet. Hon vill få nya intryck och utvecklas. Och framför allt vill hon skapa. I New York träffar hon sin själsfrände Robert Mapplethorp. De två blir ett par och lever tillsammans i många år. Tillsammans med Robert kommer Patti rakt in i en miljö och atmosfär som sjuder av kreativitet och liv. Båda får de inspiration att utvecklas, och båda kommer de med tiden att nå stor berömmelse och revolutionera sina konstarter; han som fotograf och hon som musiker och poet.

Just Kids är en levande skildring av New Yorks avantgardistiska och spännande kulturliv i början av 70-talet. Här får vi möta författare, musiker och konstnärer, och många av dem har påverkat en hel generation och givit avtryck långt utanför New Yorks gränser. Här fanns Sam Shepard, Janis Joplin, Jim Morrison, Andy Warhol, Bob Dylan, William Burroughs, Tom Verlaine och många fler.

Just Kids är inte bara ett unikt tidsdokument utan också en varm och innerlig kärleksförklaring till en älskad vän.

Författare: Smith, Patti
Förlag: Brombergs
Bandtyp: Pocket
Utgivn. datum: 2011-03-22
Omfång: 364 Sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173373180

Andra varor från samma varugrupp

 • Eva Odrichinsky beskriver via högst privata upplevelser verkligheten för den ...
  210 kr
 • Boken om Eva Moberg utgör en slags intellektuell karta, eller snarare sjökort...
  200 kr
 • Över hela världen tvingas människor fly varje dag. Det påverkar dem, men de p...
  170 kr
 • Judejävel - Om svensk sionism och israelisk ockupation
  249 kr