Hem » Böcker » Skönlitteratur » Julia & Paul

Julia & Paul

Artikelnamn: Julia & Paul
205 kr

Beskrivning

Det är försommar i Sverige, som inte längre är ett kungarike. Snart är det minnesdagen av upproret i Seskarö 1917. Helikoptrarna smattrar i kvällen, och Julia är ensam med sina två barn för närvarande. Hennes man Paul är ute på havet på uppdrag, vars verkliga mål är dunkelt.
En dag får hon höra att en ny familj flyttat in i 49:an. Hon stöter ihop med kvinnan i familjen, Kata Torelius, vars man också är ute till sjöss. Och den här sommaren, då man får en känsla av att allt inte är som vanligt, att razziorna blir fler, kan man behöva någon att prata med. Kata blir vän inte bara med Julia utan med alla hon möter, och drar in några kvinnor hon träffat på biblioteket i en samtalsgrupp. Julia anar inte faran.

Med Julia & Paul.
En försommarberättelse har Peter Fröberg Idling skrivit en raffinerad kontrafaktisk historia om ett Sverige som tog en annan väg, när hungerkravallerna hundra år tidigare skakade den ena svenska staden efter den andra. Ett samhälle som nu är inne i en ny, spänd politisk fas, där granne övervakar granne och lägenheter kan tömmas utan förvarning.

PETER FRÖBERG IDLING är författare, kritiker och litteraturredaktör i tidningen Vi. Han debuterade 2006 med den kritikerrosade Pol Pots leende och blev nominerad till Augustpriset med sin andra bok, romanen Sång till den storm som ska komma. Hans tidigare böcker har översatts till tio språk.

Författare: Peter Fröberg Idling
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitt.
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2017-10-07

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789127153462

Andra varor från samma varugrupp

 • Efter bästsäljaren Örfilen (The Slap), som också blev tv-serie, är australien...
  243 kr
 • Ett rike av denna jord är en fängslande roman som utspelar sig på den libanes...
  198 kr
 • Summer of Hate är originell, intelligent, ärlig, full av svart humor, och gri...
  190 kr
 • Människornas jord är en gripande kärlekshistoria, och första delen i romanser...
  50 kr