Hem » Böcker » Judejävel

Judejävel

Artikelnamn: Judejävel
200 kr Ord. Pris (250 kr)

Beskrivning

Under den judiska påsken 2002 slog en av Hamas självmordsbombare till mot ett hotell i Netanya i Israel. Ett av de många dödsoffren var författaren Bernt Hermeles mamma.

Hermele växte upp i början av 1950-talet i ett judiskt invandrarhem på Södermalm i Stockholm. Inbäddad i det ortodoxt judiska skulle det dröja ända till femtonårsåldern innan han för första gången steg över tröskeln till ett icke-judiskt hem. Men för Hermele blev Gazakriget 2014 en brytpunkt. Kriget ställde honom frågande till den starka lojaliteten mot Israel inom dagens judiska minoritet. Följden blev hätsk kritik från den gemenskap han tillhört under hela sitt liv och starten på många tankar kring komplexiteten i sitt judiska arv. Judejävel är Hermeles personliga resa som inte väjer för de svåra frågorna kring identitet och samhörighet.

Det är viktiga rader 2016 som bör nå många läger. - Hynek Pallas, Dagens nyheter

Jag tycker mycket om Judejävel. Den tar upp väldigt intressanta frågeställningar om sionism, identitet, etnicitet. Att den dessutom är både lättläst och faktiskt också underhållande ibland gör den inte mindre viktig. Hermele reflekterar klokt med både ödmjukhet, charm och självironi över frågor som rör oss alla. - Eva Dandanelle, Hallandsposten

Bernt Hermele är journalist, författare och taxichaufför. Han har tidigare skrivit två uppmärksammade böcker, Guldsot (2011) om Röda Korset-bedragaren Johan af Donner och Firman (2013), en granskning av Bonnierfamiljens mediemakt.

Författare: Bernt Hermele
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2016-03-08
Omfång: 206 sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173436083

Andra varor från samma varugrupp

 • Beate Zschäpe, 38, sitter i en domstol i München och tiger, klädd i en mörk d...
  239 kr
 • Katarina Taikons krav på inkludering i samhället väckte starka reaktioner, bå...
  69 kr
 • I Propagandafotboll presenteras en mängd spelare och tränare (och en domare) ...
  167 kr
  ( 209 kr)
 • Paris den 12 december 2015. Världens länder klubbar igenom historiens första ...
  124 kr
  ( 155 kr)