Judejävel

Artikelnamn: Judejävel
249 kr

Beskrivning

Personligt om den judiska identiteten
Under den judiska påsken 2002 slog en av Hamas självmordsbombare till mot ett hotell i Netanya i Israel. Ett av de många dödsoffren var författaren Bernt Hermeles mamma.

Hermele växte upp i början av 1950-talet i ett judiskt invandrarhem på Södermalm i Stockholm. Inbäddad i det ortodoxt judiska skulle det dröja ända till femtonårsåldern innan han för första gången steg över tröskeln till ett icke-judiskt hem. Men för Hermele blev Gazakriget 2014 en brytpunkt. Kriget ställde honom frågande till den starka lojaliteten mot Israel inom dagens judiska minoritet. Följden blev hätsk kritik från den gemenskap han tillhört under hela sitt liv och starten på många tankar kring komplexiteten i sitt judiska arv. Judejävel är Hermeles personliga resa som inte väjer för de svåra frågorna kring identitet och samhörighet.

Det är viktiga rader 2016 som bör nå många läger. - Hynek Pallas, Dagens nyheter

Jag tycker mycket om Judejävel. Den tar upp väldigt intressanta frågeställningar om sionism, identitet, etnicitet. Att den dessutom är både lättläst och faktiskt också underhållande ibland gör den inte mindre viktig. Hermele reflekterar klokt med både ödmjukhet, charm och självironi över frågor som rör oss alla. - Eva Dandanelle, Hallandsposten

Bernt Hermele är journalist, författare och taxichaufför. Han har tidigare skrivit två uppmärksammade böcker, Guldsot (2011) om Röda Korset-bedragaren Johan af Donner och Firman (2013), en granskning av Bonnierfamiljens mediemakt.

Författare: Bernt Hermele
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2016-03-08
Omfång: 206 sidor

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173436083

Andra varor från samma varugrupp

 • Sex, lögner och revolution av Laurie Penny är en arg men också humoristisk bo...
  229 kr
 • Journalisten Hynek Pallas visar hur romer i Tjeckoslovakien, och senare Tjeck...
  249 kr
 • Illusionen om gud
  109 kr
  Slut i lager
 • I Saudiarabien är det nästan omöjligt för en kvinna att röra sig utanför hemm...
  69 kr