Hem » Böcker » #jagärfotboll

#jagärfotboll

Artikelnamn: #jagärfotboll
119 kr

Beskrivning

Journalisten Erik Niva har en av Sveriges allra bredaste samlingar av fotbollströjor, och sommaren 2015 började han publicera bilder av dem på Instagram. Varje söndag kom en ny bild kompletterat med en berättande text och mer än 50.000 följare lät sig fängslas och informeras. Fotbollströjorna förflyttade dem till Afghanistan, Eritrea och Venezuela, till Kurdistan, Nordossetien och Östra Turkestan.

Det här är ingen traditionell fotobok. Det är däremot en väldigt samtida typ av utrikeskorrespondens och omvärldsbevakning. Då var det skyttegravsdepescher via telegram, nu är det matchtröjor på Instagram. Tiderna förändras och metoderna skiljer sig åt, men viljan att göra omvärlden lite mindre skrämmande och lite mer begriplig är densamma.
I dag är det en matchtröja som väcker nyfikenheten inför Sydsudan eller Nagorno-Karabach. I dag är ingen del av jorden så avlägsen att inte fotbollen når fram.
Boken är rikt illustrerad i 4-färg med fotografier av Hugo Niva och Anna Tiberg.

ERIK NIVA [f. 1978] är en svensk sportjournalist på Sportbladet och Viasat Fotboll. Niva har tilldelats Svenska Fans stora läsarpris Guldskölden 25 gånger (Årets sportjournalist, Årets fotbollsjournalist, Årets krönikör, Årets expert, Årets sportblogg & Årets sportbok), vunnit Publicistklubbens pris Guldpennan och blivit utsedd till Årets sportjournalist av Sportjournalisternas Klubb i Stockholm. Hans senaste bok Känner ni vibbarna? vann Guldskölden 2017 för Årets bästa sportbok.

»Sveriges bästa sportjournalist.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

Ingen vill veta var du köpt din tröja. Må så vara, men rätt många visade sig vara intresserade av historierna och berättelserna bakom en alldeles särskild typ av tröjor.

Författare: Erik Niva
Förlag: Modernista
Bandtyp: Danskt band
Utgivn. datum: 2017-10-23
Omfång: 160 sidor

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789177810780

Andra varor från samma varugrupp

 • Här delar David med sig av sitt kunnande med mängder av tips på vad man kan g...
  229 kr
 • Herbariet är en vetenskapssagobok och odlingsmanual om läkeväxter från slinge...
  259 kr
 • Finns det någonting lika fint som en noggrant utvald present? Personliga hemm...
  249 kr
 • Slidsex är möjligheternas rike och ändå möter jag som sexualupplysare så ofta...
  149 kr