Hem » Böcker » Skönlitteratur » I en skog av sumak

I en skog av sumak

Artikelnamn: I en skog av sumak
239 kr

Beskrivning

»Den här nye bar ytterrock, mörka byxor med pressveck, vit skjorta under en cardigan. Han hade välputsade brogueskor med lädersulor. Det ljusbruna, lite lockiga håret var kortklippt. På det hela taget en vuxen stil som inte betecknade någon särskild tillhörighet, och därför inte heller något klart avståndstagande.«

Den här nye heter Dan Schoultze, och anländer en dag vilken som helst till en Stockholmsskola med dåligt rykte och tusen elever inskrivna. Det är krig i Vietnam och vid huvudingången har någon klottrat »Allt nu!« Romanens jag Kenneth Jansson blir vän med den märklige Dan och hans syster, som bor tillsammans i ett stort hus som gränsar till en skog av träd som Kenneth aldrig sett förut. Sumak, med blad som ser ut som marijuana. Som visar sig växa i skuggan av sumakens blad. Några vuxna syns inte till. Inne i skogen finns en hydda, och när det blir sommarlov ligger de där alla tre, insvepta i grönska och rök.

En idyll, men den är bräcklig, omvärlden ska göra sig plågsamt påmind. Det krig som pågår i en annan världsdel drabbar alla, direkt eller indirekt. Ungdomarna i den lilla sumakskogen måste ta ställning, begå ett val som får ödesdigra konsekvenser.

Klas Östergren är en av Sveriges främsta författare och översättare. Hans senaste roman Twist kom på Natur & Kultur 2014, och 2015 kom en stor volym med hans kortprosa med titeln Samlade noveller . Hans översättningar av Henrik Ibsens samtidsdramer kom ut i serien Levande litteratur i två band samma år.

"Östergren har fin känsla för det tidstypiska och för komplexiteten i de olika sociala strukturerna och relationerna./.../ Människoskildringarna är fint tecknade. Berättelsen har en linjär och öppen berättarstruktur vilket gör den i bästa mening lättläst." Thomas Kjellgren, BTJ

Författare: Klas Östergren
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitt.
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2017-09-13
Omfång: 266 sidor

Specifikationer

Artnr: 9789127151475

Andra varor från samma varugrupp

 • Boken "En vacker dag" beskriver "50 nyanser av honom" fast på riktigt, en mix...
  99 kr
 • En serievåldtäktsman härjar den lilla staden med det pampiga slottet. Medan k...
  239 kr
 • På 1970-talet gav sig Joan Didion ut på två långa reportageresor i två kontra...
  189 kr
 • En klassisk spökhistoria av Selma Lagerlöf.
  99 kr