Hem » Böcker » Serier » Homeparty med Gudrun

Homeparty med Gudrun

Artikelnamn: Homeparty med Gudrun
119 kr

Beskrivning

Under våren 2014 började Gudrun Schyman hålla homepartyn om feminism. Det blev snabbt en succé, över hela landet samlades människor i lägenheter, föreningslokaler och på caféer för att höra en av vår tids viktigaste politiker berätta om hur vi kan skapa ett jämställt samhälle som tror på människors lika värde.

I Homeparty med Gudrun skildras mötena av den hyllade serieskaparen Ellen Ekman (Lilla Berlin). Här får läsaren djupodlande kunskaper om feminism, antirasism och partipolitik.

Humor och allvar, politik och privatliv välkommen på ditt livs viktigaste homeparty!

Gudrun Schyman (f. 1948) är en av Sveriges mest profilerade politiker och feminister. Efter att ha arbetat som socionom blev hon riksdagsledamot i Vänsterpartiet 1988. Hon var med att starta upp F! där hon numera är talesperson, ett uppdrag hon också hade 2005-2011. Hon är numera bosatt i Simrishamn där hon även representerar F! i kommunfullmäktige.

Ellen Ekman (f. 1986) är illustratör och serietecknare, utbildad på Serieskolan i Malmö. Hennes hyllade serie Lilla Berlin publiceras sedan 2013 dagligen i Metro. Hon tilldelades Nordens största seriepris Stora Ponduspriset 2013, Adamsonstatyetten 2016 och har en egen öl på Stigbergets bryggeri. Ellen är en del av seriekollektivet Dotterbolaget.

Författare: Ellen Ekman
Förlag: Leopard Förlag
Utgivn. datum: 2017-05-09
Omfång: 200 sidor

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173437424

Andra varor från samma varugrupp

 • En politisk satir av Max Gustafson.
  249 kr
 • Det finns en gammal sanning att svensk satir alltid kommer från vänster. Det ...
  179 kr
 • Ordet Synd betyder brott, förseelser, ogärning och skuld. Inom vissa religion...
  199 kr
 • Ulf Lundkvists samlingsalbum Alltid på en Söndag är lika vansinnigt och sant ...
  149 kr