Hem » Böcker » Högerhumor

Högerhumor

Förlag:
Författare:
Artikelnamn: Högerhumor
179 kr

Beskrivning

Det finns en gammal sanning att svensk satir alltid kommer från vänster. Det är inte sant. Folk brukar säga samma sak om popmusik, men då glömmer de både Lustans Lakejer och Ace of Base.

Att säga att all humor kommer från vänster är orättvist mot både högern, vänstern och humorn. För det första är den mesta humorn, eller satiren, djupt opålitlig och svekfull och omöjlig att sätta politisk etikett på. För det andra har det alltid funnits skämtare med såväl liberal som konservativ - för att inte säga reaktionär! - världsåskådning. För det tredje regerades Sverige under stora delar av nittonhundratalet av ett parti som i alla fall påstod sig stå till vänster. Den som i det läget ville häckla makten hamnade lätt i en högerposition.

Högerhumor lyfter fram och dissekerar exempel från då och nu på skämt och skämtare som hugger från höger. Urvalet är subjektivt och kommer troligen att reta folk över hela det politiska spektrat. Framför allt kommer det förhoppningsvis att reta dem som tycker att humorn är ren och fri och står ovanför alla politiska trender.

Förlag: Ordfront
Mediatyp: Danskt band

Pris är inklusive frakt.

Specifikationer

Artnr: 9789170378720

Andra varor från samma varugrupp

 • Ulf Lundkvist har ritat och målat för ETC under många sena nätter och i ljuse...
  259 kr
 • Vi har bara 3 exemplar på lager! Jazz, romantik och maktspel präglar Kung Vi...
  169 kr
 • Serietecknaren Liv Strömquist följer äntligen upp sina tidigare succéalbum. K...
  189 kr
 • Satirtecknaren Emanu sammanfattar träffsäkert och humoristiskt det absurda i ...
  159 kr