Hem » Böcker » Herbariet

Herbariet

Artikelnamn: Herbariet
259 kr

Beskrivning

Att bli intresserad av grönsaksodling är som att hamna med rumpan före i en soptunna förrädiskt enkelt att sjunka ner i och helt omöjligt att ta sig ur. Att bli intresserad av örtodling och vilda växter är betydligt mer labyrintiskt. Vissa växter går att glufsa i sig, andra är nyttiga i måttliga mängder och ett par stycken kan bota ett sjukt hjärta eller stoppa ett friskt, med bara några milligrams skillnad.

Herbariet är en vetenskapssagobok och odlingsmanual om läkeväxter från slingerkrasse och salvia till mjöldryga och malört. En bok som reder ut både hur man utvinner hydrolat ur lavendelblommor, hur man gör egen absint, och huruvida växter kan se, höra och läsa dina tankar.

Ett gäng pressade favoritväxter och alla de infusioner, macerationer och sprittinkturer som gör deras magi tillgänglig för människan. För som de flesta örtodlare redan vet: Den enes medicin är den andres cocktail.

Elin Unnes är rockjournalisten som började leva ett hemligt dubbelliv som odlare. Hon har varit redaktör på tidningar som Darling, Vice och Rodeo, och skriver regelbundet om musik för Dagens Nyheter. Numera skriver hon även för Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit boken The Secret Gardener (2014), som utsågs till Årets svenska måltidslitteratur i kategorin Köksträdgårdslitteratur och beskrevs som Den intressantaste och mest lärorika bok jag har läst i år av Jan Gradvall i Dagens Industri.

Författare: Unnes, Elin
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitt.
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2016-03-24
Omfång: 175 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789127141889

Andra varor från samma varugrupp

 • Marie Kondo, en japansk småföretagare i Tokyo, hjälper dig att förvandla de s...
  219 kr
  Slut i lager
 • Den moderna läkekonsten kan utföra underverk, men inom vissa områden lyser fr...
  221 kr
 • Paulina Draganja delar med sig av alla sina tips för att komma till rätta med...
  209 kr
 • Här är boken om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten...
  239 kr