Hem » Böcker » HBTQ spelar roll

HBTQ spelar roll

Artikelnamn: HBTQ spelar roll
225 kr

Beskrivning

Berättelsen om hur den moderna scenkonsten i Sverige ifrågasatt heteronormen har hittills varit oskriven. I HBTQ spelar roll diskuterar Tiina Rosenberg de konstnärliga och identitetspolitiska insatser som gjorts av öppna hbtq-artister inom svensk scenkonst.

Många av dessa berättelser handlar om vad det innebär att komma ut och att leva som en hbtq-person i Sverige, men det finns också andra teman som sammanlänkar dessa frågor med ett vidare spektrum av samhällsfrågor.
Vi får möta scenkonstnärer som under de senaste 30 åren haft en avgörande roll för den allt öppnare representation som karaktäriserar debatten idag. Det här är en bok för dig som är nyfiken på ett outforskat stycke scenisk historia som ofta handlar om innebörden av att komma ut och att leva som hbtq-person i Sverige.

Om författaren Tiina Rosenberg
Tiina Rosenberg är professor i teatervetenskap vid Stockholms universitet och genusforskare. Hennes forskning är omfattande och hon har skrivit flera böcker om scenkonst, feminism och queerteori. Hon framträder också regelbundet som samhällsdebattör rörande frågor om kulturpolitik, jämställdhet, demokrati och mänskliga rättigheter.

ISBN 9789173437745
Sidantal 280
Utgivningsår 2018

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173437745

Andra varor från samma varugrupp

 • Zoe Cormiers bitande skildring som både lockar och äcklar, och ställer stora ...
  289 kr
 • I en otillgänglig dalgång i Kamerun dör i augusti 1986 tusentals människor oc...
  232 kr
 • Den flerfaldigt prisbelönta boken bygger på hundratals djup­intervjuer och in...
  249 kr
 • I Saudiarabien är det nästan omöjligt för en kvinna att röra sig utanför hemm...
  69 kr