Hem » Böcker » Kokböcker » Gröt : En fantastisk historia

Gröt : En fantastisk historia

Artikelnamn: Gröt : En fantastisk historia
159 kr

Beskrivning

Gröten är världens äldsta maträtt, ändå vet vi så lite om den. Systrarna Jana Fröberg och Vanda Lönngren har rest land och rike runt i jakt på ständigt nya grötmål. De besöker Nävgrötsakademien i Värmland, går på VM i grötkokning i Skottland och kokar lyxgröt med bagarmästaren Jan Hedh. Rotar i gamla kokböcker och far till Syrien efter sedan länge bortglömda recept.

Gröt är nödföda, barnmat, gudaspis och hipstertrend. Allmogens bästa vän och klimatsmart framtidsmat. Med stor humor och mycket hjärta äter sig grötsystrarna genom flötgröt, barngröt, paleogröt och polenta. Som de nördiga historieätare de är väjer de inte för vare sig gubbjuck eller barkgröt.

Boken innehåller över 100 grötrecept, från svårlästa anvisningar på kilskriftstavlor till 2000-talets avantgardistiska anrättningar. Vissa är svårtillagade eftersom tumlare och malawiska tofsmyggor är besvärliga att komma över, men de ger ändå en inblick i en avlägsen gastronomi.

Jana Fröberg (f. 1985) är utbildad konstnär. Vanda Lönngren (f. 1982) är beteendevetare. Detta är deras debutbok, en lika ovanlig som lustfylld roadtrip genom en central del av mänsklighetens historia. Med avstamp i civilisationens vagga Mesopotamien berättar de allt som är värt att veta om gröt och lite till.

Författare: Jana Fröberg, Vanda Lönngren
Förlag: Verbal Förlag
Bandtyp: Häftad
Utgivn. datum: 2015-09-15
Omfång: 353 sidor

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789187777141

Andra varor från samma varugrupp

 • "Good mood food" vänder sig till alla som upplever att humör, energi och krea...
  239 kr
 • Med humor, smidighet och utan pekpinnar guidar Mattias Kristiansson dig bort ...
  249 kr
 • I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel ...
  199 kr
 • En roadtrip, ett friår, en enslig ö mitt ute i ett hav som fortfarande vimlar...
  250 kr