Hem » Böcker » Kokböcker » Gröt : En fantastisk historia

Gröt : En fantastisk historia

Artikelnamn: Gröt : En fantastisk historia
159 kr

Beskrivning

Gröten är världens äldsta maträtt, ändå vet vi så lite om den. Systrarna Jana Fröberg och Vanda Lönngren har rest land och rike runt i jakt på ständigt nya grötmål. De besöker Nävgrötsakademien i Värmland, går på VM i grötkokning i Skottland och kokar lyxgröt med bagarmästaren Jan Hedh. Rotar i gamla kokböcker och far till Syrien efter sedan länge bortglömda recept.

Gröt är nödföda, barnmat, gudaspis och hipstertrend. Allmogens bästa vän och klimatsmart framtidsmat. Med stor humor och mycket hjärta äter sig grötsystrarna genom flötgröt, barngröt, paleogröt och polenta. Som de nördiga historieätare de är väjer de inte för vare sig gubbjuck eller barkgröt.

Boken innehåller över 100 grötrecept, från svårlästa anvisningar på kilskriftstavlor till 2000-talets avantgardistiska anrättningar. Vissa är svårtillagade eftersom tumlare och malawiska tofsmyggor är besvärliga att komma över, men de ger ändå en inblick i en avlägsen gastronomi.

Jana Fröberg (f. 1985) är utbildad konstnär. Vanda Lönngren (f. 1982) är beteendevetare. Detta är deras debutbok, en lika ovanlig som lustfylld roadtrip genom en central del av mänsklighetens historia. Med avstamp i civilisationens vagga Mesopotamien berättar de allt som är värt att veta om gröt och lite till.

Författare: Jana Fröberg, Vanda Lönngren
Förlag: Verbal Förlag
Bandtyp: Häftad
Utgivn. datum: 2015-09-15
Omfång: 353 sidor

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789187777141

Andra varor från samma varugrupp

 • Linus Larsson vann Hela Sverige bakar 2015 och nu finns hans bok Baka med Lin...
  219 kr
  Slut i lager
 • Veganmat tilltalar allt fler - både av hälsoskäl och av etiska skäl. Och Jenn...
  279 kr
 • Kära nyblivna föräldrar, det här är den bok jag önskar att någon hade stuckit...
  189 kr
 • En roadtrip, ett friår, en enslig ö mitt ute i ett hav som fortfarande vimlar...
  250 kr