Gropen

Artikelnamn: Gropen
149 kr

Beskrivning

Vinnare av Augustpriset 2018!

Dom vuxna hatar Gropen. Dom tycker inte att vi ska vara där och leka för man kan dö.

- Åtminstone ramla och slå sej! säger Eva.

- En gång ramlade jag och slog mej, säger jag. Men det var inte i Gropen för det var i kuddis när Hannes skulle hoppa från ribbstolen och kom på mej istället för på tjockmattan.

Eva svarar inte. Hon bara gör liten mun och tittar bort.

-Gropen är ändå dålig, mumlar hon.

Gropen ligger bakom gymnastiksalen. Någon tog bort en massa grus där förr i tiden, nu växer det sly och stubbar och man kan vara där och leka. Hur länge som helst, hur roliga lekar som helst. Alla älskar Gropen - utom de vuxna. De hatar Gropen!

Emma Adbåges Gropen är en fantastisk bilderbok om fantasins och lekens kraft. Om fega vuxna och om att aldrig ge sig! För hur skulle det bli om de vuxna bestämde allt?

Om författaren
Emma Adbåge är en av våra mest älskade barnboksskapare. Hon har varit Augustnominerad två gånger och mottagit ett flertal priser för sina böcker. Emma AdBåge, född 1982, är en av de mest uppmärksammade illustratörerna i den unga generationen av tecknare. Hon är född i Linköping, uppvuxen på Östgötaslätten och nu bosatt på den småländska landsbygden tillsammans med man och bonusdotter. Emma AdBåge debuterade 2001 och har sedan dess illustrerat många böcker, såväl egna som andra författares texter. 2018 mottog hon Augustpriset för Gropen som hon både skrivit och illustrerat.

Juryns motivering

”Gropen är en livsbejakande hyllning till den fria leken bortom trygghetstänk och säkerhetscertifierade sandlådor. Med dråplig humor och suverän bildbehandling visas att fantasin gror i det obevakade och vilda. Med ett konsekvent barnperspektiv gestaltas barn som ett ”vi” som gör barndom på egna villkor mitt inför de vuxnas ängslan inför all denna urkraft. Aldrig har väl en bok om den grå skolvardagen varit så färgsprakande!”

Antal sidor 32 sidor
ISBN 9789129701012
Band Inbunden

 

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789129701012

Andra varor från samma varugrupp

 • Hela staden tvingas logga ut för en helg och nu måste Greg och hans kompisar ...
  169 kr
 • I Hålla andan utforskar Flora Wiström ämnen som kroppslighet och sexuellt mak...
  130 kr
 • Tjänsteflickan Ivy Pocket är en vandrande katastrof, som gång på gång väcker ...
  219 kr
 • En dag är Zoes pappa bara borta. Hon får veta att han har blivit sjuk och mås...
  140 kr