Hem » Böcker » Gränslöst knivskarp: En bok om Eva Moberg

Gränslöst knivskarp: En bok om Eva Moberg

Artikelnamn: Gränslöst knivskarp: En bok om Eva Moberg
160 kr Ord. Pris (200 kr)

Beskrivning

Boken om Eva Moberg utgör en slags intellektuell karta, eller snarare sjökort, över den arkipelagiska tankevärld som var hennes. Det är en bok om möten, engagemang och utveckling. Hur en människas patos och intresse för världen, och i synnerhet för hur vi kan leva och agera för att göra världen bättre, ger ringar på vattnet i såväl samtiden och framtiden.

Låt oss inte slarva bort Eva Moberg är en återkommande uppmaning i boken och just detta vitt omspännande försök att fånga upp en del av det som var Mobergs tid, tankar och position i samhällsutvecklingen är ett försök att fånga och föreviga en del av hennes essens.

Eva Moberg hade en unik urkraft och energi i mötet med andra människor, just därför kom hon att påverka den politiska debatten och fungerade ofta som en katalysator i frågor som var aktuella i samhället, miljö, kärnkraften, fred och maskulinitet. Hon påverkade utvecklingen inom svensk jämställdhetspolitik och kultur. Hon var en människa som levde i skrivandet och i möten med andra människor och denna första bok som samlar och fångar upp hennes idéer och gärning består av texter av människor hon påverkat.

Gränslöst knivskarp speglar en tid av utveckling, såväl politiskt som andligt. Skribenterna är forskare, författare, samarbetspartners, själsfränder samt innehåller nyckeltexter av Eva Moberg själv. Medverkar gör bland andra Yvonne Hirdman, Birgitta Ohlsson, Alexander Ahndoril, Tage G. Petersson, Inger Edelfeldt, Amineh Kakabaveh med flera.

Boken är sammanställd av ett redaktionsråd som består av Cecilia Zadig, Gabriel Romanus, Gottfried Grafström och Louise Lindfors och ges ut i samarbete med Fredrika Bremer Förbundet.

Författare: Gottfried Grafström, Louise Lindfors, Gabriel Romanus, Cecilia Zadig
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2017-09-15
Omfång: 250 sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173437493

Andra varor från samma varugrupp

 • I boken Marknadens tyranni ­– och hur vi kan rädda demokratin dokumenterar Bj...
  160 kr
  ( 200 kr)
 • I Livet utan masker berättar Maryse Condé med uppfriskande klarhet och stor s...
  160 kr
  ( 200 kr)
 • Mankell fick idén att skriva om kriminalkommissarie Kurt Wallander när främli...
  144 kr
  ( 180 kr)
 • Genom intervjuer med musiker, branschfolk och skivbolagslegender både i och u...
  176 kr
  ( 220 kr)